Brudevalsen

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Brudevalsen – De svære trin

Brudevalsen er den vigtigste dans i livet og hvis I danser brudevalsen rigtigt, går den rent hjem hos familie og venner – og der vil ikke være et øje tørt! Her giver Bryllupskanalen gode råd, om hvordan du lære at danse den flotte vals, for alle kan lære at danse en brudevals!

Brudevalsen - Bryllupsvalsen

Brudevalsen

Brudevalsen skal danses inden midnat, dette er en af de traditioner vi holder fast i. Det er gammel overtro og betyder ulykke, hvis bryllupsvalsen danses efter midnat. Brudevalsen stammer fra et folkesagn, nedskrevet i 1853. Hvornår brudevalsen begyndte at vinde indpas i bryllupperne vides ikke med sikkerhed, men den har været populær i rigtig mange år. Det er faktisk kun i Danmark vi danser brudevalsen, som vi kender den. I resten af verden vælger brudeparret selv deres ynglingsnummer og danser så brudevals (Den første dans) til den.

Lær Bryllupsvalsen

Selvfølgelig kan alle lære at danse brudevalsen. Det eneste det reelt kræver er lidt intensiv træning. Hvis man ønsker at blæse gæsterne tilbage i lokalet, kan det være en god idè at tage nogle få timers undervisning, hos en privat danseinstruktør. Brudevalsen er bygget op omkring Den Engelske Vals, med 3 trin pr. takt, dog går bryllupsvalsen noget hurtigere. Det er vigtig at påbegynde de indledende øvelser til brudevalsen, i god tid før dit bryllup og gerne 1-2 mdr. før. Et godt råd, er at købe brudevalsen på CD eller mp3 (som download) og sætte musikken til brudevalsen ned i tempo (hvis man har mulighed for det), for musikken til brudevalsen går faktisk hurtigere, end man umiddelbart tror. Brudevalsen danses oftest kun i ca. 2 min, men disse 2 min. kan blive utrolig smukke, hvis brudeparret lærer dansen fra bunden. Der findes i dag forskellige bryllupsbøger, bryllupsDVD`er samt div. illustrationer omkring hvordan man danser sin brudevals, der kan man som kommende brudepar, finde masser af inspiration. Undervisning hos en professionel danseinstruktør er da stadig at foretrække, da brudeparret vil få alle detaljerne, goderåd og den rigtige holdning med, og så brudeparret danse brudevalsen med ynde og selvsikkerhed og nyde det der er vigtigst, nemlig hinanden!

Opbygning af brudevalsen

Kig hinanden dybt i øjnene når i danser, hold fokus også selv om der bliver klappet og får tilråb. Normalt starter brudeparret med at stille sig ind på i midten af lokalet og bryllupsgæsterne står i en ring omkring, musikken starter og gæsterne kommer tættere på, jo længere, man komme frem i valsen. Hvis I ønsker at gøre noget ekstra, ud af jeres brudevals, kan i lave en flot entre, ved at gå udenfor lokalet og komme ind, når musikken starter. Denne form for entre, virker utrolig flot og jeres gæster, vil vide at I har tjek på brudevalsen. Husk at slap af og intet kan gå galt, ligemeget, hvordan I vælger at danse jeres brudevals, vil jeres gæster elsker jer, det er jeres dag.

Se vores indslag og læs vores bryllup artikler :


Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

En alternativ brudevals

Af Bryllupskanalen

Brudevals – Jens Werner

Af Bryllupskanalen

Musik til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Himmel lanterner og lanterner

Af Bryllupskanalen

Himmel lanterner er traditionen fra Asien, der er blevet et stort hit i Danmark de seneste år. Himmellysene svæver roligt op i nattehimmelen. En smuk afslutning på et bryllup, er at gæsterne sender et himmellanterner op med et ønske eller en hilsen til brudeparret.

Bryllupsmusik 10 gode sange efter valsen

Af Bryllupskanalen

Skal der sættes gang i jeres bryllupsfest efter valsen kl. 24? Bryllupskanalen giver 10 gode bud på det ultimative starternummer efter brudevalsen. For det gode nummer efter valsen til jeres bryllup, skal være afstemt, i forhold til publikummet. Et kærlighedsnummer med et godt syng med omkvæd, så fyldes dansegulvet fra starten. Få de bedste tracks til jeres bryllupsmusik.

Fyrværkeri til bryllup

Af Bryllupskanalen

Skal bryllupsfesten slutte med et brag, så bør du overveje at slutte af med et ordentligt festfyrværkeri. Bryllupskanalen har set på muligheder, regler og love omkring fyrværkeri til bryllup. Læs mere om fyrværkeri til dit bryllup hér.

Tryllekunstner bryllup

Af Bryllupskanalen

Hvad skal man med en tryllekunstner til sit bryllup – Det er jo ikke en børnefødselsdag. Dette spørgsmål vil mange brudepar sikkert stille sig selv. Bryllupskanalen har undersøgt hvorfor en tryllekunstner ved et bryllup, kan være en fantastisk god idè. Ved et bryllup ønsker de fleste brudepar at fascinere og imponere sine bryllupsgæster. Det gør […]

Links

HIT DJ

Danmarks stærkeste DJ team. Dan Rachlin, Philip Lundsgaard, Lille Lars, Joakim Hediger og Jørgen De Mylius, kan bookes som DJ`s til din firmafest, jeres bryllup eller andre fester.

Hele landet

Besøg Website »

Jens Werner Danseskole

Denne dans er en af de smukkeste og måske korteste i jeres kommende ægteskab. Kom og lær den så I trygt og roligt kan vise den til jeres familier og venner. I får her undervisning af kongelig brudevals instruktør Jens Werner.

Kirkeværløsevej 24
3500 Værløse

TLF. 21 91 26 39 | Besøg Website »