Bryllupsinvitationer sendes ud

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Så snart i kender jeres dato og har booket feststed samt kirke/rådhuset, skal I begynde at overveje hvad der skal stå i jeres bryllupsinvitationer. Mange brudepar vælger i dag at sende et såkaldt “save the day kort” ud, så snart datoen er fastlagt. Et Save the day kort, fortæller kort at jeres gæster skal reserverer dagen. I kan så sende jeres officielle bryllupsinvitation ud, med alle detaljerne for dagen, omkring 3 måneder inden brylluppet og samtidig være sikker på at jeres gæster ikke har lavet andre aftaler, eller er taget på ferie.

SHOP: Festartikler her

Hvornår sendes bryllupsinvitationerne ud

Langt de flest brudepar vælger at holde deres bryllup i forårs- og sommermånederne, derfor skal jeres bryllupsinvitationer sendes ud i god tid. Det sker at bryllupsgæster bliver inviteret til mere end ét bryllup, på den samme lørdag, men mere sandsynligt er det, at nogle af gæsterne kan have bestilt ferie i udlandet, før invitationerne bliver sendt ud. Samtidig vælger mange at fejre en rund fødselsdag, bryllupsdag eller jubilæum i denne periode – også selv om den officielt fandt faldt på en dato uden for bryllups sæsonenen.

VIDEO: Lav selv invitationer til bryllup

Hvad står der i en bryllupsinvitation

I en bryllupsinvitation skal der stå alle de informationer, som jeres gæster for brug for på dagen: Tidspunkt for vielse, reception, middag, alle relevante adresser, dresskode, evt. bryllupstema. Også informationer vedr. tiden op til brylluppet, bør fremgå af jeres bryllupsinvitationer. Det kan være informationer omkring mulighed for overnatning, hvor gæsterne i såfald skal booke et værelse, hvad det koster, er der rabatter i forbindelse med deltagelse i brylluppet, eventuelle rabatkoder eller lign.

Selvfølgelig skal bryllupsinvitationerne indeholde kontaktoplysninger til jeres toastmaster samt en ønskeliste. Ønskelisten skal sendes med, også selv om man kan tænke, at det virker lidt påtrængende. Ønsker man sig ikke et specielt kaffestel eller stegepander, kan man i stedet ønske sig “personlige bryllupsgaver”, oplevelsesgaver eller lign. som tvinger jeres gæster til at overveje, hvad I ville glæde jer mest over. Husk at de bedste bryllupsgaver er dem, i kan nyde mange år fremover – Og det skal I, som brudepar overveje, før I skriver ønskelisten.

Blog: Nyheder fra bryllupsbloggen

Hvad skal man skrive i sine bryllupsinvitationer

Teksten I jeres bryllupsinvitationer, skal gerne være i tråd med hvilket bryllup i ønsker at holde. Ønsker i et uformelt bryllup, med en afslappet stemning, kan man sagtens vælge et skrift sprog, som ikke er så formelt. Er det der i mod et helt traditionelt bryllup, bør invititationen ikke skeje for meget ud, da bør man holde sig til fakta, som sted, tid osv. Romantikkeren kunne vælge at skrive invitationen som et digt, eller som et rigtigt eventyr.

Hvilke slags bryllupsinvitationer skal vi sende

De traditionelle bryllupsinvitationer vil ofte være et 2-fløjet kort, med informationer inde i kortet, og dekoration eller billede på forsiden. I takt med at bryllupperne er blevet mere personlige, er udformningen af bryllupsinvitationerne også blevet langt mere kreative. Det er ikke længere unormalt at vælge en alternativ læsning, frem for de traditionelle bryllupsinvitationer. Det kunne f.eks. være en videoinvitation, invitationer i æsker, email, fotokollager osv. Bryllupsinvitationer kan købes som standard, specielproduceres eller man kan lave dem selv.

4 kommentarer

 1. pernille siger:

  fra lisbeth. det var hygsomt at ses til lunch idag.

 2. Ferdi siger:

  Hvor kan man bestille disse invititationer??

 3. Lena siger:

  Hej.

  Fedt site – tak for inspirationen! 🙂 Jeg kan enormt godt lide idéen med invitationen i metalæsken. Hvor kan man købe den slags æsker? Har forsøgt at finde nogen via Google, men indtil videre uden held…

  Mvh.
  Lena

 4. Bjarne siger:

  Hej Lena.

  Har du fundet æsken for tror også jeg kunne tænke mig at sende dem ud, og kan ikke finde de rigtige…

  Mvh. Bjarne

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Portræt: Lesbisk bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

7-9-13 en heldig bryllupsdag

Af Bryllupskanalen

“Vi har allerede haft 25 vidunderlige års ægteskab, 7-9-13” Hvilket ægte par ville ikke gerne kunne sige det, efter 25 års ægteskab? Udover at denne dato falder på en lørdag og daoten er til at husk for de fleste, så kan der være god grund til, at vælge netop 7. september 2013, til at sige ja, til at dele resten af sit liv, med sin udkårne. Læs mere om, hvorfor mange skandinavier finder netop denne dato ualmindelig heldig.

Varme forslag til vinterfest

Af Bryllupskanalen

Skal du holde vinterfest. Så gå ikke glip af små praktiske forslag, der giver både dig og dine gæster varmen. Det praktiske behøver ikke at tage overhånd, men der findes visse steder, hvor det er oplag at “snyde” lidt. Se hvordan du får ekstra meget varme, selv om vinteren er over os. Der er absolut ingen grund til at fryse, bare fordi man inviterer til vinterfest.

Pynt op med farver til brylluppet

Af Bryllupskanalen

Oppyntning af alt fra festlokalet til udendørsarealerne, er med til at sætte den rigtige stemning til et hyggeligt bryllup. Alt behøver nødvendigvis ikke blot være hvidt, men man kan sagtens give den gas med de orange, lime og turkis farver. Vær ikke bange for, at sætte ekstra meget kulør på oppyntningen, hvis I holder en havefest, bryllup i forsamlingshus eller i et partytelt. Oppyntning med de helt rigtige farver kan få dit bryllup og lokalerne til at ligne en million, for ganske få midler. Her kan du læse om hvilke farver og toner, der passer sammen og hvilken stemning det vil give, ved jeres bryllup.

Verdens vildeste frierier

Af Bryllupskanalen

Der findes et utal af måder at fri på, men skal det gøres med stil, kan du måske finde inspiration i disse 2 klip, for de er uden tvivl 2 af verdens vildeste frierier. Et klip fra biografen, hvor en kommende gom, viser hvordan man også kan fri og et klip fra den Amerikanske TV station FOX, der viser tænder og får de danske udsendelser om bryllup til at ligne en pixibog. Bliv inspireret til dit kommende frieri på Bryllupskanalen.

Links

IWedding

Iwedding er et bryllupsplanlægningsværktøj til din IPhone eller IPod Touch. Prisen er 59 kr. Køb den her

Besøg Website »