Bryllupsplanlægning

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

bryllupsplanlægning

Planlæg dit bryllup

Der er mange ting at holde styr på, når et bryllup skal planlægges. Bryllupsplanlægning handler om struktur og nøje overvejelser. Det tager mere end et par måneder at planlægge et bryllup, hvis man samtidig skal have en hverdag til at fungere. Bryllupskanalen giver dig hér, nogle af de første aftaler, du skal have styr på.

?VIDEO: Test af gratis værktøj fra Google til din bryllupsplanlægning

Hvad gør vi i hvilken rækkefølge ?

Præsten/rådhuset er den første aftale I skal have på plads. Her skal I, i første omgang, have aftalt en dato og et tidspunkt for vielsen. Når tidspunktet og datoen for jeres bryllup er på plads, gælder det om at få booket rammerne for jeres bryllup. De mest populære restauranter, herregårde og slotte melder fuldt booket op til 24 måneder før! ja du så rigtig. Derfor er det også en vigtig faktor at tænke over og det kan endda blive nødvendigt at ændre datoen for vielsen. Mange brudepar vælger faktisk at tjekke ledige dage med feststedet, inden de aftaler deres bryllupsdato med præsten/rådhuset. En anden ting I skal overveje er, om I vil stå for hele bryllupsplanlægningen selv, eller I vil hyre en bryllupsplanlægger (weddingplanner). En bryllupsplanlægger kan stå for det meste, ved jeres bryllup og sørger for at alle aftaler og tidsplaner overholdes. Gratis er det selvfølgelig ikke, men ved en så stor begivenhed, som et bryllup er, kan det være rart med professionel hjælp.

Festunderholdning

Planlægning og aftaler

Når aftaler om vielse og feststeder er på plads, er det tid til at få lavet aftaler med musik, underholdning, transport og fotograf. Aftalen med bryllupsfotograf, bør bookes umiddelbart efter fastsættelse af dato og bookning af feststed. Således undgår I at den bryllupsfotograf I ønsker er optaget. Aftal evt. om I i første omgang kan lægge billet ind på dagen, for senere at vende tilbage med den endelige tidsplan og ordre. Find ud af hvor og hvornår I vil have musik på jeres bryllupsdag. I kirken, ved receptionen, under bryllupsmiddagen, ved brudevalsen, om natten. Skal det være livemusik, solosanger, kor, band eller en DJ? Lav aftaler! For musik til bryllup skal der til.

?ARTIKEL: Hjælp – jeg skal giftes, en 5-trins guide til bryllupsplanlægning

Planlæg og atter planlæg

Bruden skal ud at prøve brudekjoler. Find en dag (eller flere), hvor mor og eller veninder har god til til at tage med og bestil så aftaler i brudekjole forretningerne. Hvem skal stå for brudens hår – skal det være brudens egen frisør? Sørg for at frisøren har tid på bryllupsdagen og book evt. en prøveopsætning. Vær opmærksom på, at I ikke har en gældende aftale, før I har modtaget en ordrebekræftelse eller betalt depositum.

?ARTIKEL: Vælg det rigtig tidspunkt for vielsen

Huskeliste samt budget for jeres bryllup

Ja, det lyder næsten for banalt, men et bryllup kan hurtig løbe løbsk, hvis I ikke for styr på budgettet fra starten. Har I en opsparring eller skal I ud at låne penge til jeres bryllup. Et bryllupsbudget kan hurtigt blive overskredet og det er ærgerligt at have forventninger, der pludselig ikke kan blive indfriet, fordi man mangler penge. Derfor er det vigtigt, fra starten, at lægge et realistisk budget. Lav derefter en ønskeliste over de ting, som I vil have og start dér. Hvad er det vigtigste, hvad kan I undvære og hvor meget vil I afsætte til hver post? Undersøg muligheder og priser før I begynder at købe/bestille løs. Vær opmærksom på at ca. 40-60 procent af et bryllupsbudget igennemsnit bruges på maden/feststedet.  Juster de enkelte poster i jeres budget løbende, således kan der blive plads til det dér I pludselig bare må have!

?SHOP: Køb Festartikler til dit bryllup

Inspiration til din bryllupsplanlægning

Glæd jer til bryllupsprogrammer om både økonomi og om hvordan man overholder et bryllupsbudget hér på Bryllupskanalen. Indslagene bliver produceret løbende. Rigtig gode fornøjelse med jeres bryllupsplanlægning.

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Portræt: Lesbisk bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

7-9-13 en heldig bryllupsdag

Af Bryllupskanalen

“Vi har allerede haft 25 vidunderlige års ægteskab, 7-9-13” Hvilket ægte par ville ikke gerne kunne sige det, efter 25 års ægteskab? Udover at denne dato falder på en lørdag og daoten er til at husk for de fleste, så kan der være god grund til, at vælge netop 7. september 2013, til at sige ja, til at dele resten af sit liv, med sin udkårne. Læs mere om, hvorfor mange skandinavier finder netop denne dato ualmindelig heldig.

Varme forslag til vinterfest

Af Bryllupskanalen

Skal du holde vinterfest. Så gå ikke glip af små praktiske forslag, der giver både dig og dine gæster varmen. Det praktiske behøver ikke at tage overhånd, men der findes visse steder, hvor det er oplag at “snyde” lidt. Se hvordan du får ekstra meget varme, selv om vinteren er over os. Der er absolut ingen grund til at fryse, bare fordi man inviterer til vinterfest.

Pynt op med farver til brylluppet

Af Bryllupskanalen

Oppyntning af alt fra festlokalet til udendørsarealerne, er med til at sætte den rigtige stemning til et hyggeligt bryllup. Alt behøver nødvendigvis ikke blot være hvidt, men man kan sagtens give den gas med de orange, lime og turkis farver. Vær ikke bange for, at sætte ekstra meget kulør på oppyntningen, hvis I holder en havefest, bryllup i forsamlingshus eller i et partytelt. Oppyntning med de helt rigtige farver kan få dit bryllup og lokalerne til at ligne en million, for ganske få midler. Her kan du læse om hvilke farver og toner, der passer sammen og hvilken stemning det vil give, ved jeres bryllup.

Verdens vildeste frierier

Af Bryllupskanalen

Der findes et utal af måder at fri på, men skal det gøres med stil, kan du måske finde inspiration i disse 2 klip, for de er uden tvivl 2 af verdens vildeste frierier. Et klip fra biografen, hvor en kommende gom, viser hvordan man også kan fri og et klip fra den Amerikanske TV station FOX, der viser tænder og får de danske udsendelser om bryllup til at ligne en pixibog. Bliv inspireret til dit kommende frieri på Bryllupskanalen.

Links

IWedding

Iwedding er et bryllupsplanlægningsværktøj til din IPhone eller IPod Touch. Prisen er 59 kr. Køb den her

Besøg Website »