Taler til bryllup

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

De gode taler

For mange er det grænseoverskridende at stå foran familie og venner og holde en tale. Bryllupskanalen giver dig her de bedste råd, når du skal holde din tale til bryllup, for med forberedelse og et par teknikker, kan din bryllupstale gå over historien.

Bryllupstale – Sig det i billeder

Nu er jeg ikke den store taler, den går ikke, tro på dig selv. Bryllupstaler handler om at fremkalde latter og tårer; om at betage og begejstre bryllupsgæsterne, bruden og ikke mindst svigerfamilien.

bryllupstale

Ord er ikke bare ord, hvis du bruger de rigtige ord, kan du få gæsterne til at se billeder, dette er en kunst, men kan faktisk læres af de fleste. Jeg elsker dig fordi ... Da vi første gang mødte hinanden følte jeg det som … Brug nogle billeder alle kan relatere til, mit hjerte galopperede, Det var dér jeg tabte mit hjerte. En bryllupstale handler om følelser og om at vise at man elsker og hvorfor man elsker. Ved at tale i billeder, inviterer man gæsterne med indenfor og de oplever at blive beriget. At tale i billeder, vil sige at man er beskrivende – beskriv hvad dag det var, tidspunkt, lugte og lyde. Brug gerne beskrivende ord som slowmotion, drømmende skær eller stjerneklar.

Jeg skriver min bryllupstale ned og lære den uden ad ?

Nej, lad være med det, det er bedre at du skriver stikord ned og tænke din bryllupstale som en film. En film er bygget op i kapitler, det skal din bryllupstale også være. Start med en kort indledning, fortæl historien og slut af med “point of no return” Dette er finalen, hvor du giver den en over følelsesregistret, husk det er en kærlighedshistorie, du skal fortælle, så den skal ende lykkeligt, med en lille tårer.

Pauser i talerne

Pauser er nødvendige for alle gode bryllupstaler, den der holder tale tror at pauser er pinlige, men det er de ikke. Pauser i en bryllupstale er nødvendige og skaber ro, samt for bryllupsgæsterne mulighed for at få set de billeder som du ønsker de skal se.

  • Træk vejret
  • Tal tydeligt
  • Pak dig ikke ind
  • Husk det er din dag og dit bryllup, alle ved selskabet kan lide dig
  • Hold pauser, flere pauser end du selv tror
  • Tænk din bryllupstale som en film, fortæl i billeder og oplevelser

Et godt eksempel på en tale, der fortælles i billeder

Eksempel, den korte version

Det var da du væltede stakken med papir, at jeg blev forelsket i dig.

Eksempel, den billedefortællende bryllupstale

Det var en grå og regntruende tirsdag morgen. Vejen til arbejde var våd og klam – og toget kørte i øvrigt heller ikke til tiden. Da jeg endelig nåede frem, godt træt af vind og vejr, og i al min irritation trådte ind på kontoret, kom du fløjtende forbi mig – du så lige så våd ud som jeg – selv om du havde smidt din praktiske regnvejrsuniform var der ingen tvivl om at du også havde bemærket at det ikke var årets mest solbeskinnede dag. Du smilede kort, men anerkende til mig, idet du for hen mod kopimaskinen- lugten af våd hund var vist ikke kun min egen…  Du snuplede – bump –  hen over bunken af de nydeligt sorterede dokumenter, som netop skulle afsendes med posten samme dag. Mit hjerte galopperede. Nu lå det hele på gulvet – dig, kaffekoppen og en hel masse kaffefarvede dokumenter… Det var dér jeg tabte mit hjerte – jeg blev blød i knæene og fik lyst til at pakke dig ind og passe på dig – du manglede sådan én som mig, til at samle dig op og altid være ved din side!

Talerne bliver personlige

Hvordan har du tænkt dig at skrive din tale til dit bryllup. Hvor søger du inspiration og får du hjælp til din tale. Bryllupskanalen hører gerne fra dig på [email protected] du er også velkommen til at deltage i debatten på bryllupskanalen`s forum. Forventer I der bliver mange taler ?

Husk at se vores indslag, hvor historiefortæller Kasper Sørensen, giver os et indblik i den gode bryllupstale

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

En alternativ brudevals

Af Bryllupskanalen

Brudevals – Jens Werner

Af Bryllupskanalen

Musik til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Himmel lanterner og lanterner

Af Bryllupskanalen

Himmel lanterner er traditionen fra Asien, der er blevet et stort hit i Danmark de seneste år. Himmellysene svæver roligt op i nattehimmelen. En smuk afslutning på et bryllup, er at gæsterne sender et himmellanterner op med et ønske eller en hilsen til brudeparret.

Bryllupsmusik 10 gode sange efter valsen

Af Bryllupskanalen

Skal der sættes gang i jeres bryllupsfest efter valsen kl. 24? Bryllupskanalen giver 10 gode bud på det ultimative starternummer efter brudevalsen. For det gode nummer efter valsen til jeres bryllup, skal være afstemt, i forhold til publikummet. Et kærlighedsnummer med et godt syng med omkvæd, så fyldes dansegulvet fra starten. Få de bedste tracks til jeres bryllupsmusik.

Fyrværkeri til bryllup

Af Bryllupskanalen

Skal bryllupsfesten slutte med et brag, så bør du overveje at slutte af med et ordentligt festfyrværkeri. Bryllupskanalen har set på muligheder, regler og love omkring fyrværkeri til bryllup. Læs mere om fyrværkeri til dit bryllup hér.

Tryllekunstner bryllup

Af Bryllupskanalen

Hvad skal man med en tryllekunstner til sit bryllup – Det er jo ikke en børnefødselsdag. Dette spørgsmål vil mange brudepar sikkert stille sig selv. Bryllupskanalen har undersøgt hvorfor en tryllekunstner ved et bryllup, kan være en fantastisk god idè. Ved et bryllup ønsker de fleste brudepar at fascinere og imponere sine bryllupsgæster. Det gør […]

Links

HIT DJ

Danmarks stærkeste DJ team. Dan Rachlin, Philip Lundsgaard, Lille Lars, Joakim Hediger og Jørgen De Mylius, kan bookes som DJ`s til din firmafest, jeres bryllup eller andre fester.

Hele landet

Besøg Website »

Jens Werner Danseskole

Denne dans er en af de smukkeste og måske korteste i jeres kommende ægteskab. Kom og lær den så I trygt og roligt kan vise den til jeres familier og venner. I får her undervisning af kongelig brudevals instruktør Jens Werner.

Kirkeværløsevej 24
3500 Værløse

TLF. 21 91 26 39 | Besøg Website »