Portræt: Lesbisk bryllup

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Man siger kærlighed har ingen alder, men hvad så når kærligheden viser sig at være af samme køn? Bryllupskanalen har mødt to kvinder, Lea og Kate, som har sagt ja til hinanden. Men før de kunne få en kirkelig velsignelse, måtte de en tur forbi rådhuset.

? VIDEO: Et smukt og billigt rådhusbryllup

Registreret partnerskab

Hvert år vælger ca. 300 homoseksuelle par at indgå registreret partnerskab. Et registreret partnerskab er en juridisk bindende aftale, på ligefod med almindelig vielse, som også foregår på rådhuset. I Danmark er det ikke tilladt for homoseksuelle at blive gift i kirken, men ca. 150 bøsser og lesbiske par fortsætter til kirken, for at få en kirkelig velsignelse af deres ægteskab. Hvilken betydning har det for dagen, at man ikke kan blive gift i kirken, når man er lesbisk og troende.

? VIDEO: Ægteskab og ægtepagt

Et næsten traditionelt bryllup

Kate og Lea er begge medlemmer af den danske Folkekirke og ønskede et rigtigt bryllup. Derfor var der da heller ingen tvivl om at brylluppet skulle indgåes i kirken, men som alle andre homoseksuelle, måtte de starte deres bryllupsdag med en tur på rådhuset. Gæsterne var først inviteret til kirken, for det var den kirkelige velsignelse, der skulle være i fokus. Kate og Lea som allerede var gift, da de ankom til deres eget kirkebryllup, blev fulgt op ad kirkegulvet af hver deres far. Der udover var den kirkelige velsignelse næsten som et helt traditionelt kirke bryllup, med salmer, en smuk og meget personlig tale fra præsten – og selvfølgelig et kys.

? VIDEO: Se et Kirkebryllup

Homoseksuelt bryllup og traditioner.

Ved et homoseksuelt bryllup, er der nogle helt elementære traditioner, der med enkelte justeringer, sagtens kan blive en del af drømme brylluppet. Kate og Lea havde valgt at de begge skulle følges op ad kirkegulvet af deres fædre. Èn ad gangen, selvfølgelig. Lea er ikke kjole-pige, så hun valgte en smuk, hvid skræddersyet smooking, mens Kate var faldet for en vidunderlig brudekjole. Kagefiguren til bryllupskagen havde de bestilt over internettet, for det gik jo ikke med en mand og en kvinde på toppen, som de sagde. Kate og Lea havde på forhånd aftalt med deres gæster at kvinderne måtte kysse Lea, når Kate forlod bryllupsmiddagen, for at pudre næsen og vice versa.

én kommentar

  1. PH siger:

    Hvor blev jeg glad og varm ved at se dette klip. 1000 tak for det, og alle de bedste ønsker for jer

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Portræt: Lesbisk bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

7-9-13 en heldig bryllupsdag

Af Bryllupskanalen

“Vi har allerede haft 25 vidunderlige års ægteskab, 7-9-13” Hvilket ægte par ville ikke gerne kunne sige det, efter 25 års ægteskab? Udover at denne dato falder på en lørdag og daoten er til at husk for de fleste, så kan der være god grund til, at vælge netop 7. september 2013, til at sige ja, til at dele resten af sit liv, med sin udkårne. Læs mere om, hvorfor mange skandinavier finder netop denne dato ualmindelig heldig.

Varme forslag til vinterfest

Af Bryllupskanalen

Skal du holde vinterfest. Så gå ikke glip af små praktiske forslag, der giver både dig og dine gæster varmen. Det praktiske behøver ikke at tage overhånd, men der findes visse steder, hvor det er oplag at “snyde” lidt. Se hvordan du får ekstra meget varme, selv om vinteren er over os. Der er absolut ingen grund til at fryse, bare fordi man inviterer til vinterfest.

Pynt op med farver til brylluppet

Af Bryllupskanalen

Oppyntning af alt fra festlokalet til udendørsarealerne, er med til at sætte den rigtige stemning til et hyggeligt bryllup. Alt behøver nødvendigvis ikke blot være hvidt, men man kan sagtens give den gas med de orange, lime og turkis farver. Vær ikke bange for, at sætte ekstra meget kulør på oppyntningen, hvis I holder en havefest, bryllup i forsamlingshus eller i et partytelt. Oppyntning med de helt rigtige farver kan få dit bryllup og lokalerne til at ligne en million, for ganske få midler. Her kan du læse om hvilke farver og toner, der passer sammen og hvilken stemning det vil give, ved jeres bryllup.

Verdens vildeste frierier

Af Bryllupskanalen

Der findes et utal af måder at fri på, men skal det gøres med stil, kan du måske finde inspiration i disse 2 klip, for de er uden tvivl 2 af verdens vildeste frierier. Et klip fra biografen, hvor en kommende gom, viser hvordan man også kan fri og et klip fra den Amerikanske TV station FOX, der viser tænder og får de danske udsendelser om bryllup til at ligne en pixibog. Bliv inspireret til dit kommende frieri på Bryllupskanalen.

Links

IWedding

Iwedding er et bryllupsplanlægningsværktøj til din IPhone eller IPod Touch. Prisen er 59 kr. Køb den her

Besøg Website »