Borgerlig vielse og borgerligt bryllup

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Tidligere var en borgerlig vielse foretrukket af par med hver sin trosretning, par som tilhørte et ikke anerkendt trossamfund eller folk der allerede havde været gift og nu ønskede at indgå i et nyt ægteskab. Sådan er det heldigvis ikke længere. Bryllupskanalen ser på borgerlig vielse.

Hvorfor vælge borgerlig vielse

Alle kan blive borgerligt viet, dog skal man være myndig. Rigtig mange par vælger at blive borgerligt viet, når brylluppet skal stå. Der kan være mange forskellige grunde til at vælge en borgerlig vielse. Ud over at vælge en borgerlig vielse, fordi man ikke tilhører folkekirken, kan det være af praktiske årsager. De økonomiske rammer, kan sætte et naturligt loft, for hvor mange penge man kan tillade sig at bruge på én dag, derfor kan et rådhusbryllup være en rigtig god løsning, hvis man ønsker at indgå ægteskab, uden at sætte sig i bundløs gæld. Mange par ønsker et afslappet bryllup, og det kan synes mere passende at arrangere en uformel bryllupsfest, i forbindelse med en borgerlig vielse, end ved det helt store kirkebryllup. Det kan også være af mere praktiske årsager, at man vælger en borgerlig vielse. F.eks. for at sikre sine elskede og eventuelle børn, hvis man pludselig skal rejse til et krigsramt land eller lignende. Af samme årsager vælger mange kristne eller traditionsbundne romantikere, på et senere tidspunkt, at genoptage deres ægteskabsløfte ved et kirkebryllup.

? Mød Sune og Ea der valgte et borgerligt bryllup

Kan man holde et romantisk rådhusbryllup?

Tidligere var brud og brudgom blot pænt påklædt, når brylluppet forgik på rådhuset, men bruden var ikke i brudekjole i traditionel forstand. I dag vælger mange brude at have både brudekjole og slør. Der serveres champagne til de inviterede gæster og der kastes med ris, når det nygifte par forlader rådhuset. Drømmer man om et romantisk bryllup, kan vielsen meget vel foregå på rådhuset frem for i kirken. Vielse på Rådhus tager som regel kun ca. 10 minutter, hvor i mod en kirkelig vielse typisk varer mellem 30 til 40 minutter. Ud over denne tidsforskel er der ingen forskel på, hvordan resten af brylluppet kan planlægges. Ønsker brudeparret et traditionelt bryllup, sendes invitationerne i god til og man invitere til reception,  bryllupsmiddag med lækker mad, bryllupskage, musik og alt hvad der ellers hører til det perfekte drømme bryllup.

Vielse i afslappede omgivelser

En borgerlig vielse foregår som regel i rådhussalen, eller i et andet lokale på rådhuset. Kolding Kommune har netop åbnet op for at brudepar kan blive viet på et selvvalgt sted, såfremt det er under ordnede forhold. Det er op til den enkelte borgmester eller giftefoged at afgøre om han eller hun, finder brudeparrets ønskede bryllupslocation for passende.

Skal du holde borgerligt bryllup?

Så hører vi gerne fra dig? Hvorfor vælger I at afholde borgerlig vielse, hvor mange gæster inviterer I og hvordan fejrer I dagen efterfølgende? Send os en mail på [email protected]  Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive en kommentar i vores kommentar felt hér under, eller deltage i debatten i vores bryllupsforum. Vi glæder os til at høre om netop dit bryllup.

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

4 Bryllupper med Ibi Støving

Af Bryllupskanalen

Klar til Kirkebryllup

Af Bryllupskanalen

Ægtepagt … hva`for en?

Af Bryllupskanalen

De vandt et eventyrligt bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

7-9-13 en heldig bryllupsdag

Af Bryllupskanalen

“Vi har allerede haft 25 vidunderlige års ægteskab, 7-9-13” Hvilket ægte par ville ikke gerne kunne sige det, efter 25 års ægteskab? Udover at denne dato falder på en lørdag og daoten er til at husk for de fleste, så kan der være god grund til, at vælge netop 7. september 2013, til at sige ja, til at dele resten af sit liv, med sin udkårne. Læs mere om, hvorfor mange skandinavier finder netop denne dato ualmindelig heldig.

Bryllup i 11 kilometers højde

Af Bryllupskanalen

Et bryllup behøver ikke være i Kirken eller på Rådhuset, med 80 inviterede gæster. Har I overvejet at lade jer gifte i 11 kilometers højde, over indlandsisen. Denne idè kom Renè Holm på, da han d. 26 september giftede sig med sin kæreste gennem mere end 10 år. Renè er fra Grønland og hans nygifte hustru er fra Danmark, så hvorfor ikke lade sig vie midt mellem de 2 lande i 11 kilometers højde over indlandsisen.

Bryllupskanalen fylder 1 år i dag

Af Bryllupskanalen

Bryllupskanalen fylder 1 år i dag. Vi gik i luften første gang 1 november 2009, på samme tid som det analoge sendenet lukkede.

Romantisk bryllup til 300.000 kr.

Af Bryllupskanalen

Tilbage til en kold februar morgen blev Kåre & Sandra vækket med ordene “I har vundet et eventyrligt bryllup” De vandt et romantisk bryllup til en værdi på over 300.000 kr. På lørdag går det løs for Kåre & Sandra, når de 2 siger ja til hinanden. Parret kan blandt andet se frem til en kæmpe bryllupsfest for venner og familie på Hindsgavl Slot i Middelfart, specialdesignet brudekjole & vielsesringe og så ellers af sted på en romantisk bryllupsrejse til Mauritius i det Indiske ocean.

Links

Hårpynt & Diademer

Køb hårpynt og diademer i vores shop

Tlf: 70702823 | Besøg Website »