Valg af Bryllupsmenu

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Mad til bryllup

I bund og grund handler et hvert bryllup om kærlighed – bruden og gommens kærlighed til hinanden. Men rammerne om brylluppet er også vigtige – det er jo kun denne éne gang i livet. Mad til jeres bryllup er en af de rigtig vigtige ting,  når I vælger mellem slot, herregård, restaurant og festlokale eller vil stå for det selv. Her får I gode råd til den gode bryllupsmenu.

Dejlig mad til et eventyrligt bryllup

Tarteletten er en død sild! Men hvilken bryllupsmad serverer man så, når rejecocktail, syltet rødkål, brun sovs og tarteletter ikke længere er et hit? I gamle dage var den vigtigste ingrediens i en bryllupsmenu mængden! Det handlede om at få spist bryllupsgæsterne godt af og når gæsterne forlod bryllupsbordet, med fyldte maver, kunne de tænke ”puha.. en god middag – jeg er godt nok mæt!” I dag sammensættes bryllupsmenuen lidt anderledes. Smagsoplevelser, råvarer, variation og lethed er i fokus.

Valg af bryllupsmenu

Det store valg skal træffes, når maden til jeres bryllup skal vælges. Alt efter antallet af forventede indslag, i form af taler, sange mv. til brudeparret, kan man variere antallet af bryllupsretter. Brudevalsen skal dog danses inden midnat, så et godt udgangspunkt er 4 retter. Forret, mellemret, hovedret og dessert.

En sommer bryllupsmenu kunne karakteriseres således:

  • Forretten består ofte af frisk fisk/skalddyr
  • Mellemretten kan bestå af f.eks. torsk
  • Hovedretten kunne være lyst kød f.eks. kalvefillet
  • Desserten kunne være is og kage, anrettes med friske bær

Foruden disse 4 bryllupsretter, serveres der ved gæsternes ankomst til feststedet også en appertif, i form af små lækkerier og velkomstdrinks. Og hvis man ønsker at bryllupsfesten skal fortsætte til den lyse morgen, er der anledning til natmad – som ikke må forveksles med ”skrub-af-mad”. Endnu engang er der tale om lette lækkerier, så man efterfølgende er i stand til at fortsætte bryllupsfesten på dansegulvet.

Bryllupsmenu med årstidens råvarer

Uanset hvad tidens trend dikterer, så er der selvfølgelig frit valg på alle hylder, når jeres mad skal vælges – og der er da heller ingen grund til at spise fisk til sit bryllup, hvis man er mere til kalvemørbrad. Tal med jeres kok eller køkkenchef om jeres forventninger, ønsker og ideer. En dygtig kok kan også fremtrylle eventyrlig bryllupsmad med udgangspunkt i gode danske egensretter. Vælg årstidens råvarer – de er fulde af smag, er sprødest, bedst og ikke mindst billigst!

Tips til at sammensætte sin mad til bryllup

  • Vælg årstidens råvarer
  • Vælg ikke for mange retter, brudevalsen skal danses inden midnat
  • Sammensæt en let bryllupsmenu, så gæsterne kan danse når de forlader bryllupsbordet.

Selve bryllupsmenuen sammensættes først ca. 2-4 måneder før brylluppet.

Husk du kan se vores indslag omkring valg af bryllupsmenu Mad til bryllup

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Lækre velkomstdrink

Af Bryllupskanalen

Lækker forret til dit bryllup

Af Bryllupskanalen

Mad til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Vin til bryllup og fest

Af Bryllupskanalen

Valg af vin til dit bryllup afhænger af hvilken menu, I ønsker at servere for jeres gæster. Bryllupskanalen ser på hvordan man finder den rigtige vin, sammensætter en vinmenu og hvor meget jeres gæster drikker. Få et hurtigt overblik og inspiration til at vælge den rigtige vin til dit bryllup, med denne miniguide til valg af vin til din fest.

Lav din egen Champagne Mojito

Af Bryllupskanalen

Server den lækreste Champagne Mojito som velkomstdrinks til jeres bryllup. Champagne Mojito er en eksklusiv, frisk og velsmagende velkomstdrink, til et varmt sommerbryllup. Velkomstdrinks er den perfekte start på et vellykket bryllup. Hér får du én af årets mest trendy opskrifter, på den lækreste velkomstdrink med champagne.

Festlig Kagefigur til bryllupskagen

Af Bryllupskanalen

Kagefigure til din bryllupskage er nærmest en uundværlig del at dine bryllups accessories. Bryllupskanalen har set på det store udvalg af kagefigurer til bryllupskager. Vælg din favorit til toppen af bryllupskagen, så den vigtigste kage i dit liv, bliver fuldendt og perfekt.

Klar til Cupcakes

Af Bryllupskanalen

Eventyrlige cupcakes er en fantastisk måde at servere sin bryllupskage. Med de små søde kager er der uanede muligheder for toppings og designs. Cupcakes til dit bryllup er den nye bryllupskagetrend. Her kan du læse, hvad det er, der gør Cupcakes til den nye og trendy bryllupskage

Links

BROHOLM GODS

På Broholm Gods gør vi jeres drøm til virkelighed. Lad os danne rammen om den mest fantastiske, romantiske og eventyrlige bryllupsfest, som I og jeres gæster aldrig vil glemme. Vores topprofessionelle personale står klar til at give jer jeres livs oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Broholmsvej 32
5884 Gudme

Tlf. 62 25 10 55 | Besøg Website »

Restaurant Gisseløre

De bedste råvarer i hyggelige omgivelser. Restaurant Gisseløre tager imod selskaber op til 149 personer i samlet lokale, med udsigt over kalundborg fjord.

Radiovej 2
4400 Kalundborg

Tlf. 59 51 07 45 | Besøg Website »