Bryllupsris er ikke skadelige for fugle

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

En skøn tradition ved et bryllup er riskastningen, men mange gæster vælger af kaste fuglefrø, eller blomsterblade efter brudeparret. Vi har fået ørene tuddet fulde om at bryllupsris skulle være farlige for fugle. Lad os slå det fast med syvtommersøm èn gang for alle. Ris er ikke farlige for fugle

Fugle spiser ris

Risbønnerne ville være lykkelige, hvis fugle ikke kunne tåle ris, men denne myte er falsk. Den gamle myte gik på at fuglenes mave svulmede op og fuglen døede. Fugle kan godt tåle ris, bare ikke i store mængder, men da fuglen er et klogt dyr, spiser den aldrig mere end hvad den kan tåle. Ris skader ikke fuglene, men som os andre, skal fugle også have lidt varieret kost og skal nok selv kompensere, ved at spise noget andet, mellem alle bryllupperne.

?VIDEO: Se forberedelserne til et kirkebryllup

 

Tip til riskastning: Grødris er absolut de flotteste ris, til et bryllup. Grødrisene er klare, polerede og meget hvide, men har det problem at de smitter af på tøjet. Derfor. vask dine ris, nogle dage i forvejen, i koldt, rindende vand og tør dem. Så slipper brudeparret for at have rispletter på bryllupsbillederne.

?SHOP: Køb organza poser

Ris og rygter

Det må være kirkerne, der står bag rygterne, om at fugle ikke tåler ris, enten fordi kirketjeneren ikke gider feje alle risene op, eller fordi fugle jo har det med at svine, med deres klatter. De bruger så argumentet med at fugle ikke kan tåle ris, men det argument holder altså ikke. Så hold fast i traditioner og overfør den frugtbarhed som risene har.

? Shop: Bryllupskonfetti

3 kommentarer

 1. Lisa siger:

  Tak for informationerne, synes også at det lød meget usandsynligt at fugle ikke kunne tåle ris

 2. Peter Ælling siger:

  Ellers må man koge risene først, så kan fuglene bedre tåle dem.

 3. Martin siger:

  Det er simpelthen ikke rigtigt at fugle kan tåle ris i så store mængder. Fugle har en “for-mave” der kaldes en kro, der sidder imellem svælget og maven. Kommer der for mange tørre (Ligemeget om de er kogte eller ukogte) ris ned i kroen, får den naturlige fugt i kroen risene til at svulme op. Tænk på hvor meget større et riskorn kan blive når der bliver vådt. Fugle der spiser for mange ris risikerer at få alvorlig forstoppelse, og derfor dø af sult, eller simpelthen blive kvalt på grund af det ekstra tryk. Og det med at fugle nok skal spise varieret er simpelthen noget vås. Fugle spiser varieret over perioder på uger/måneder, men hvis der er en stor mængde mad på et sted så mæsker de sig selvfølgelig. Tænk på hvor ofte du ser fugle flyve fra et fodrested til et anden imellem hver mundfuld, det gør de jo ikke.
  Så jo, ris er meget skadelige for fugle, i store mængder, så sørg for alt i verden for at rydde op hvis der skal bruges ris.

  En sidste ting:
  Pas på hvad i læser på internettet. Husk at være kritisk da der ingen kvalitetskontrol eksisterer overhovedet.
  Et godt tegn på at man skal passe på er når en artikkel for eksempel fortæller at ris ikke er skadelige for fugle, og umidbart nedenunder reklamrer for salg af risposer. Så er der med pæn sansynelighed noget galt.

  -Martin

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

4 Bryllupper med Ibi Støving

Af Bryllupskanalen

Klar til Kirkebryllup

Af Bryllupskanalen

Ægtepagt … hva`for en?

Af Bryllupskanalen

De vandt et eventyrligt bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

7-9-13 en heldig bryllupsdag

Af Bryllupskanalen

“Vi har allerede haft 25 vidunderlige års ægteskab, 7-9-13” Hvilket ægte par ville ikke gerne kunne sige det, efter 25 års ægteskab? Udover at denne dato falder på en lørdag og daoten er til at husk for de fleste, så kan der være god grund til, at vælge netop 7. september 2013, til at sige ja, til at dele resten af sit liv, med sin udkårne. Læs mere om, hvorfor mange skandinavier finder netop denne dato ualmindelig heldig.

Bryllup i 11 kilometers højde

Af Bryllupskanalen

Et bryllup behøver ikke være i Kirken eller på Rådhuset, med 80 inviterede gæster. Har I overvejet at lade jer gifte i 11 kilometers højde, over indlandsisen. Denne idè kom Renè Holm på, da han d. 26 september giftede sig med sin kæreste gennem mere end 10 år. Renè er fra Grønland og hans nygifte hustru er fra Danmark, så hvorfor ikke lade sig vie midt mellem de 2 lande i 11 kilometers højde over indlandsisen.

Bryllupskanalen fylder 1 år i dag

Af Bryllupskanalen

Bryllupskanalen fylder 1 år i dag. Vi gik i luften første gang 1 november 2009, på samme tid som det analoge sendenet lukkede.

Romantisk bryllup til 300.000 kr.

Af Bryllupskanalen

Tilbage til en kold februar morgen blev Kåre & Sandra vækket med ordene “I har vundet et eventyrligt bryllup” De vandt et romantisk bryllup til en værdi på over 300.000 kr. På lørdag går det løs for Kåre & Sandra, når de 2 siger ja til hinanden. Parret kan blandt andet se frem til en kæmpe bryllupsfest for venner og familie på Hindsgavl Slot i Middelfart, specialdesignet brudekjole & vielsesringe og så ellers af sted på en romantisk bryllupsrejse til Mauritius i det Indiske ocean.

Links

Hårpynt & Diademer

Køb hårpynt og diademer i vores shop

Tlf: 70702823 | Besøg Website »