Præster klar til at vie homoseksuelle

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Kilde: Århus Stiftstidende

Syv ud af ti præster i Århus Stift, er klar til at vie homoskesuelle par

I Danmark er det stadig ikke lovligt, for præster at vie homoseksuelle par, i den danske folkekirke. Kirken må der imod kun velsigne par, der i forvejen har indgået registreretpartnerskab, på rådhus. En ny rundspørge, foretaget af Berlingske Research, viser at syv ud af ti præster i Århus Stift, gerne vier homoseksuelle par, i den danske folkekirke. Samtidig er ikke mindre end halvdelen af præsterne, på landsplan også er klar til at lukke de homoseksuelle par ind.

? VIDEO: Lesbisk bryllup

Danmark sakker bagud

I 1989 skrev Danmark ellers verdenshistorie, ved at indføre af registreret partnerskab, men er siden gået i stå. Holland var de første til at gå hele vejen og tillod ægteskabe, mellem par af samme køn, helt tilbage i 2001. Danmark sakker bagud i forhold til vores europæiske naboer, der har ændret ægteskabslovgivningen, så den også tillader vielser af par, af samme køn. De europæiske lande, der allerede har ændret ægteskabslovgivningen er : Spanien, Portugal, Belgien, Sverige, Norge og Holland. Derudover har lande som Sydafrika, Canada og Argentina også lovliggjort ægteskab mellem homoseksuelle par.

Partiernes holdning til homoseksuelle vielser

Dansk folkeparti : Imod
Konservative : Vil ikke tage stilling
Venstre : Imod
Liberal Alliance : Overvejende for
Det radikale venstre : Overvejende for
Socialdemokratiet : Overvejende for
Socialistisk Folkeparti : For
Enhedslisten : For

? Landsforeningen for bøsser og lesbiske

Hvad mener du

Kender du nogen, eller har du selv indgået ægteskab, med efterfølgende kirkeligvelsignelse, eller lever du i registreret partnerskab, så hører vi gerne om dine erfarringer. Skriv i kommentarfeltet herunder, eller send en mail til [email protected] Vi ser frem til at høre om dine oplevelser.


én kommentar

  1. Sofie siger:

    Hej

    Kender i nogle midtjyske præster (Herning, Ikast, brande, ringkøbing osv) Der er villige til at vie et lasbisk par 😀

    Hilsen Sofie

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

4 Bryllupper med Ibi Støving

Af Bryllupskanalen

Klar til Kirkebryllup

Af Bryllupskanalen

Ægtepagt … hva`for en?

Af Bryllupskanalen

De vandt et eventyrligt bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

7-9-13 en heldig bryllupsdag

Af Bryllupskanalen

“Vi har allerede haft 25 vidunderlige års ægteskab, 7-9-13” Hvilket ægte par ville ikke gerne kunne sige det, efter 25 års ægteskab? Udover at denne dato falder på en lørdag og daoten er til at husk for de fleste, så kan der være god grund til, at vælge netop 7. september 2013, til at sige ja, til at dele resten af sit liv, med sin udkårne. Læs mere om, hvorfor mange skandinavier finder netop denne dato ualmindelig heldig.

Bryllup i 11 kilometers højde

Af Bryllupskanalen

Et bryllup behøver ikke være i Kirken eller på Rådhuset, med 80 inviterede gæster. Har I overvejet at lade jer gifte i 11 kilometers højde, over indlandsisen. Denne idè kom Renè Holm på, da han d. 26 september giftede sig med sin kæreste gennem mere end 10 år. Renè er fra Grønland og hans nygifte hustru er fra Danmark, så hvorfor ikke lade sig vie midt mellem de 2 lande i 11 kilometers højde over indlandsisen.

Bryllupskanalen fylder 1 år i dag

Af Bryllupskanalen

Bryllupskanalen fylder 1 år i dag. Vi gik i luften første gang 1 november 2009, på samme tid som det analoge sendenet lukkede.

Romantisk bryllup til 300.000 kr.

Af Bryllupskanalen

Tilbage til en kold februar morgen blev Kåre & Sandra vækket med ordene “I har vundet et eventyrligt bryllup” De vandt et romantisk bryllup til en værdi på over 300.000 kr. På lørdag går det løs for Kåre & Sandra, når de 2 siger ja til hinanden. Parret kan blandt andet se frem til en kæmpe bryllupsfest for venner og familie på Hindsgavl Slot i Middelfart, specialdesignet brudekjole & vielsesringe og så ellers af sted på en romantisk bryllupsrejse til Mauritius i det Indiske ocean.

Links

Hårpynt & Diademer

Køb hårpynt og diademer i vores shop

Tlf: 70702823 | Besøg Website »