Toastmaster til Bryllup

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Jobbet som toastmaster

Tillykke, du skal være toastmaster. Har du fået ansvaret som tovholder til et bryllup, har du fået tildelt et stort ansvar, som samtidig er en tillidserklæring. Bryllupskanalen guider og giver inspiration, så du kan udfylde rollen som toastmaster med stil.

Toastmasterens ansvar

Det er toastmasterens ansvar at alle taler, sange og øvrige indslag, præsenteres og afvikles i den rigtige rækkefælge, ligeledes har toastmasteren ansvar for at tidsplanen overholdes, således at der kan danses brudevals inden midnat. Det betyder ulykke, hvis ikke brudevalsen danses inden midnat – og det vil man helst ikke have på samvittigheden. Der kan både være en bryllupstale og en sang i et enkelt indslag. Alle indslag koordineres i tæt samarbejde med overtjeneren eller køkkenet, ellers risikerer man at bryllupsmaden når at blive kold, eller at desserten smelter, før den bliver serveret for bryllupsgæsterne.

? SHOP: Toastmasterklokke

Ved et bryllup er der en meget fast talerække. Først byder brudeparret velkommen. Det kan også være gommen eller bruden. Dette kan også gøres i forbindelse med velkomstdrinks ved ankomst til feststedet. Det er hér man toastmasteren præsenteres, men ofte vil toastmasteren også være nævnt med navn og kontaktoplysninger i bryllupsinvitationerne).

Talerækkefølge ved bryllup

Det er normal skik, at præsentere sin toastmaster, som så byder gæsterne velkommen
1. Taler er brudens far. Alternativt brudens mor, stedfar eller anden nærtstående slægtning.
2. Taler er brudgommens tale til sin brud.
3. Taler er forloveren.
4. Taler er brudgommens far (hvis han ikke også er forlover)
5. Taler kan være bruden. Bruden vælger selv om hun vil holde tale.

Herefter er der mere eller mindre frit spil. Dog organiserer man som regel talerækken således at øvrige, nærmeste familie kommer først, efterfulgt af brudeparrets venner og bekendte.

En toastmaster må gerne underholde, uden at kamme over eller tager fokus fra talerne. Hver enkelt præsentation er kortfattet og præcis. Det er vigtigt at toastmasteren ved præcis, hvilken forbindelse taleren har til brudeparret, da dette er en del af toastmasterens præsentationen af taleren. Når man er toastmaster, kan det være en god ide at holde en rød tråd. Det kan f.eks. være at præsentationerne er skrevet på små korte vers eller rim. “Dagens syvende taler er Ole, som har kendt brudgommen fra skole, de har kendt hinanden længe og sammen tjent frygtelig mange penge”. Hvis man skal holde en rød tråd, er det vigtigt at være velforberedt. Man kan som toastmaster ikke sætte sin lid til at man kender det reelle antal af taler og sange, før 30 min før bryllupsmiddagen. Der vil ofte være bryllupsgæster, som har glemt at meddele at de har forberedt et indslag. Selvom toastmasteren har lavet en snorlige talerække, er det ikke velset at udelukke bryllupsgæster, som ønsker at få ordet. Der er ingen regler for hvor mange taler og sange der må være til et bryllup og det sker til tider at der er så mange, at bryllupsmiddagen afbrydes, for at dansebrudevals inden midnat, hvor efter man sætter sig til bords igen. Dette skal dog helst undgåes, da der efter bryllupsmiddagen også er en tidsplan der skal holdes, bryllupskage skal skæres, der kan være band eller DJ, natmad mv.

Forberedelse

Så snart man tildeles den ære, at være toastmaster, er det en god ide at tale med det kommende brudepar om deres ønsker og forventninger til rollen. Toastmasteren bør rekvirere en tidsplan, kontaktoplysninger til feststedet, gæsteliste med en kort beskrivelse fra brudeparret om hvem de enkelte gæster er, hvem der er par, hvor de kender dem fra osv. I korte træk, skal toastmasteren sørge for at få alle de oplysninger der skal bruges, for at kunne føle sig velforberedt til brylluppet. En toastmaster bør være tilgængelig for bryllupsgæsterne før brylluppet, så der kan koordineres og forberedes så meget som muligt, inden selve bryllupsdagen. Her er det oplagt at kontaktoplysninger til toastmasteren, forefindes i bryllupsinvitationerne.

En toastmaster bør også vide hvor længe, han/hun anses som værende ansvarlig, for koordineringen mellem brudepar, bryllupsgæster og feststedet. Er det under bryllupsreceptionen, ved indlogering af bryllupsgæster, servering af natmad – eller er det “kun” under selve bryllupsmiddagen.

God fornøjelse som toastmaster

Læs vores bryllupsartikler

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

En alternativ brudevals

Af Bryllupskanalen

Brudevals – Jens Werner

Af Bryllupskanalen

Musik til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Himmel lanterner og lanterner

Af Bryllupskanalen

Himmel lanterner er traditionen fra Asien, der er blevet et stort hit i Danmark de seneste år. Himmellysene svæver roligt op i nattehimmelen. En smuk afslutning på et bryllup, er at gæsterne sender et himmellanterner op med et ønske eller en hilsen til brudeparret.

Bryllupsmusik 10 gode sange efter valsen

Af Bryllupskanalen

Skal der sættes gang i jeres bryllupsfest efter valsen kl. 24? Bryllupskanalen giver 10 gode bud på det ultimative starternummer efter brudevalsen. For det gode nummer efter valsen til jeres bryllup, skal være afstemt, i forhold til publikummet. Et kærlighedsnummer med et godt syng med omkvæd, så fyldes dansegulvet fra starten. Få de bedste tracks til jeres bryllupsmusik.

Fyrværkeri til bryllup

Af Bryllupskanalen

Skal bryllupsfesten slutte med et brag, så bør du overveje at slutte af med et ordentligt festfyrværkeri. Bryllupskanalen har set på muligheder, regler og love omkring fyrværkeri til bryllup. Læs mere om fyrværkeri til dit bryllup hér.

Tryllekunstner bryllup

Af Bryllupskanalen

Hvad skal man med en tryllekunstner til sit bryllup – Det er jo ikke en børnefødselsdag. Dette spørgsmål vil mange brudepar sikkert stille sig selv. Bryllupskanalen har undersøgt hvorfor en tryllekunstner ved et bryllup, kan være en fantastisk god idè. Ved et bryllup ønsker de fleste brudepar at fascinere og imponere sine bryllupsgæster. Det gør […]

Links

HIT DJ

Danmarks stærkeste DJ team. Dan Rachlin, Philip Lundsgaard, Lille Lars, Joakim Hediger og Jørgen De Mylius, kan bookes som DJ`s til din firmafest, jeres bryllup eller andre fester.

Hele landet

Besøg Website »

Jens Werner Danseskole

Denne dans er en af de smukkeste og måske korteste i jeres kommende ægteskab. Kom og lær den så I trygt og roligt kan vise den til jeres familier og venner. I får her undervisning af kongelig brudevals instruktør Jens Werner.

Kirkeværløsevej 24
3500 Værløse

TLF. 21 91 26 39 | Besøg Website »