Vin til bryllup og fest

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Giv jeres gæster en smagsoplevelse

Når I har besluttet hvilken mad, I vil servere til jeres bryllup, er det tid til at se på vinen. Der skal vin til et rigtigt dansk bryllup, men hvor meget drikker jeres gæster egentligt? Og hvordan finder man ud af hvilken vin, der passer til bryllupsmenuen? Hold øje med dagspressen, da mange vine bliver vurderet og bedømt og tjek forskellige vinskribenters hjemmesider for at få inspiration om gode tilbud på vin netop nu. Tit har supermarkedet og vinhandleren også gode tilbud på vin. I denne miniguide kigger Bryllupskanalen på de våde varer, for der skal være god Vin til bryllup og fest.

Sammensæt vinen efter maden

Det spørgsmål de fleste vinhandlere ofte får er : Har du et tilbud på en god flaske rødvin? Men hvad er en god flaske vin? Det er nødvendigvis ikke en flaske til 200 kr. Faktisk findes en masse rigtig gode vine til under 100 kr, og det handler ikke om at etiketten er flot, men hvad der gemmer sig i flaskerne. Du skal vælge en vin du selv synes er god og ikke lade dig diktere af modevine fra smarte områder. At sammensætte vin til en bryllupsmenu, betyder at vin og maden går hånd i hånd. Det nytter ikke noget at servere en tung vin til et let forårs bryllup, eller en let vin til en tung ret, da det vil være en kedelig oplevelse, hvor mad og vin ødelægger hinanden. Den bedste tommelfingerregel er, vælg en vin du selv synes om, eller få hjælp af noget familie, der har forstand på vine og spørg og smag i landets mange velassorterede vinhandlere.

? VIDEO: Inspiration til din bryllupsmenu

Så meget drikker jeres gæster

Der skal selvfølgelig ikke mangle noget vin til bryllupsfesten, men det er også ærgerligt at stå tilbage med 80 flasker vin efter festen. Heldigvis tilbyder mange vinhandlere og supermarkeder mulighed for tilbagelevering af de uåbnede flasker, der eventuelt vil være tilbage efter festen. En tommelfingerregel, når man holder fest, er at hver person drikker ca. 1,1 flaske. Det lyder umiddelbart af meget, men vi danskerer kan jo godt lide vin, og du skal tænke på at det er vin til hele festen, altså lige fra hvidvin til forretten, rødvin til hovedretten og dessertvin eller portvin til desserten.

? ARTIKEL: Sammensæt jeres bryllupsmenu

Indhold i flaskerne
Rød-vine ca. 6 glas
Hvidvine ca. 8 glas
Dessertvine ca. 15 glas
Champagne ca. 7 glas

Efter maden kan der serveres drinks, øl, champagne og selvfølgelig mere vin.

? VIDEO: Valg af champagne til bryllup

Hvor meget vin drikker jeres gæster?

På bryllupskanalen hører vi meget gerne om netop jeres vinmenu. Send os en mail på [email protected], eller deltag i debatten i Bryllupskanalens Forum.

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Lækre velkomstdrink

Af Bryllupskanalen

Lækker forret til dit bryllup

Af Bryllupskanalen

Mad til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Vin til bryllup og fest

Af Bryllupskanalen

Valg af vin til dit bryllup afhænger af hvilken menu, I ønsker at servere for jeres gæster. Bryllupskanalen ser på hvordan man finder den rigtige vin, sammensætter en vinmenu og hvor meget jeres gæster drikker. Få et hurtigt overblik og inspiration til at vælge den rigtige vin til dit bryllup, med denne miniguide til valg af vin til din fest.

Lav din egen Champagne Mojito

Af Bryllupskanalen

Server den lækreste Champagne Mojito som velkomstdrinks til jeres bryllup. Champagne Mojito er en eksklusiv, frisk og velsmagende velkomstdrink, til et varmt sommerbryllup. Velkomstdrinks er den perfekte start på et vellykket bryllup. Hér får du én af årets mest trendy opskrifter, på den lækreste velkomstdrink med champagne.

Festlig Kagefigur til bryllupskagen

Af Bryllupskanalen

Kagefigure til din bryllupskage er nærmest en uundværlig del at dine bryllups accessories. Bryllupskanalen har set på det store udvalg af kagefigurer til bryllupskager. Vælg din favorit til toppen af bryllupskagen, så den vigtigste kage i dit liv, bliver fuldendt og perfekt.

Klar til Cupcakes

Af Bryllupskanalen

Eventyrlige cupcakes er en fantastisk måde at servere sin bryllupskage. Med de små søde kager er der uanede muligheder for toppings og designs. Cupcakes til dit bryllup er den nye bryllupskagetrend. Her kan du læse, hvad det er, der gør Cupcakes til den nye og trendy bryllupskage

Links

BROHOLM GODS

På Broholm Gods gør vi jeres drøm til virkelighed. Lad os danne rammen om den mest fantastiske, romantiske og eventyrlige bryllupsfest, som I og jeres gæster aldrig vil glemme. Vores topprofessionelle personale står klar til at give jer jeres livs oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Broholmsvej 32
5884 Gudme

Tlf. 62 25 10 55 | Besøg Website »

Restaurant Gisseløre

De bedste råvarer i hyggelige omgivelser. Restaurant Gisseløre tager imod selskaber op til 149 personer i samlet lokale, med udsigt over kalundborg fjord.

Radiovej 2
4400 Kalundborg

Tlf. 59 51 07 45 | Besøg Website »