3 bud på sommerens smukke borde

© Louise Lie von Linstow, Fotograf: Martin Rieck

Kære kommende brud – er du i syv sind om hvilket tema du skal vælge til  dit bryllup? Er du faret vild et eller andet sted mellem servietter, bloklys, guldpapir og damaskduge? Så ved jeg hvordan du har det – og jeg føler virkelig med dig! Tro det eller ej, selv om jeg ikke laver andet end at style borde, bryllupper, photoshoots, koncepter og temaer dagen lang og året rundt, så kan selv en bryllupsdesigner blive konfus når TV2´s medarbejder beder mig style 3 forskellige borde til Go´morgen Danmark.

Opgaven lød således: Dekorer 3 bryllupsborde i 3 forskellige stile, med nemme idéer, seerne selv kan gøre efter derhjemme. Èt af bordene skal customizes til deres brudepar, Line og Nikolaj, der skal giftes live på TV i august. Ellers var der ingen restriktioner! Det er den slags meldinger der kan få mit pyntesyge hovede til at eksplodere…i første omgang af total fryd over at få en helt fri opgave, hvor der slet ingen begrænsninger er, men da først jeg gik igang med at brainstorme var mit hoved ved at eksplodere over alle de mange forskellige idéer jeg fik – og pludselig var 3 borde ikke nok…jeg kunne være blevet ved og ved og ved og jeg blev mere og mere forvirret over hvad der mon ville egne sig allerbedst til TV2´s seere.

Undervejs i processen slog det mig pludselig at det måske er sådan mange føler omkring deres bryllup: Masser af idéer og kun ét bryllup at binde alle idéerne op på. Og så er det man må være hård og hele tiden holde sig dette mantra for øje: Kill your darlings! Og gud ved hvor mange “darlings” jeg måtte slå ihjel da jeg pyntede disse borde. Men smukke blev de, og jeg synes de repræsenterer  3 forskellige stile utroligt godt, så der er bestemt lidt for enhver smag. Hvis du er én af disse 3 følgende typer ( eller som de fleste af os: en blanding af dem alle! ) vil du sikkert kunne finde lidt inspiration i disse borde:

1. Luksus boheme med hang til det landlige rustikke look og økologi

2. Partyperson med hang til natklubber, champagne og et overflod af fest og dekadence

3. Romantiker med hang til underspillet fransk romantik, pastelfarver og sommerstemning

Skriv til mig her eller smid en kommentar nedunder og fortæl mig om hvilke stile du kunne tænke dig at jeg bloggede om – jeg GLÆDER mig til at høre fra dig og høre hvilken stil du har ( eller ikke har for den sags skyld:-))

Panik panik: 10 minutter inden live optagelsen går igang, og jeg er stadig ikke klar! Det dekadente tema med pailetter, prikket sort dug og spejlglas opsatser mangler lige det sidste! Stoffet til dugen er fra Stof 2000, kageopsatserne og de skønne store fyrfadsstager kan købes i shoppen, TIP! Når du sætter flere høje fade ovenpå hinanden, så husk at fastgøre dem til hinanden med lidt dobbeltklæbende tape, så de ikke står og skrider frem og tilbage når folk skubber til bordet. De supercool servietringe er lavet af pailletbånd ( købt i Stof 2000 ) der er syet sammen på bagsiden.

Sig mig, er det bare mig eller er jeg begyndt at ligne en bridezilla mere og mere, som morgenen skrider frem????!!!

Jeg har selv udvalgt de fine fyrfadsstager til shoppen, jeg elsker deres helt igennem eksklusive look…men endnu bedre er det jo så at de ikke koster alverden!

Sådan blev det færdige resultat af den dekadente bord dekoration, hvem sagde at hvide roser var traditionelle?? I samspil med rævehaler, torskemund, sjove spejlreflekser og påfuglefjer er de vist alt andet!

En ranke af udklippede flag, limet på snor og tilsat lidt sensommer pærer har jeg sat på bordkanten af det romantiske bord – det er uhøjtideligt og virkelig yndigt på den hyggelige måde…

Dette er virkelig prisbillig og superyndig bordpynt: Vaser og skåle er købt billigt, et par enkelte pæonhoveder og skærmblomster er tilsat og derudover er der brugt grønne blommer og salal blade til at dekorere med…

Sirligt foldede servietter er yt, rustikke løse, tilfældigt bundede servietter med et råt blad er in! ( for ikke at nævne: meget, meget, meget hurtigere, THANK GOD! )

Det er så yndigt at bruge naturen til at skabe stemning med, bladene rundt om fyrfadslysene er nemme at udføre selv og de giver den rette stemning til et afslappet havebryllup. Salal, bregner eller andre typer blade der tørrer pænt er de bedste at bruge ( brug aldrig bøg eller elm, for eksempel, de skvatter sammen ligeså snart varmen fra lyset breder sig ). Jeg har brugt indfarvet lysegrønt jutegarn til at holde sammen på bladene.

Mintgrøn, hvid og babypink, findes der nogen mere romantisk farvesammensætning?

Jeg eeeelsker tanken om de “simple” frugter i selskab med volumniøse pæoner og det elegante spejl, effekten er uhøjtidelig og hyggelig.

Forestil dig lige 15 af disse borde samlet i et stort hvidt indisk telt, en frisk dansk sommernat og lyden af nattergale og svaler i det fjerne..mums! Den transparente dug med indiske paisleymønstre er lavet af stof fra Stof 2000, flagene er lavet af papir fra Panduro Hobby, vaser og skåle fra LIsbeth Dahl.

Bordkortene fylder mindre og ser fantastiske ud når de er spændt udover en tallerken og tilsat en træklemme fra Isabella Smith og en lille afklippet lynggren ( fra min egen have, yes, yes, man har vel grønne fingre! ) Vaser og lysholdere er genbrugte syltetøjsglas. Rustikt, charmerende og bæredygtigt. Så bliver det da ikke bedre.

Hørservietten har fået rustikt besøg af en guddommelig valmuekapsel, lidt hørblonde og lædersnor.

Syrenfarvede lys gør sig godt i syltetøjsglas, smid evt lidt småsten eller sand i bunden, så glasset ikke bliver for varmt når lyset brænder ned.

Se indslag: Bag kameraet til opdækning af bryllupsbord

7 kommentarer til “3 bud på sommerens smukke borde”

 1. Super indlæg, tusind tak fordi du deler dine ideer med os 🙂

  Jeg tror vist nok vi har fået defineret vores bryllupsstil til “rustik chic” , og er ret så tiltrukket af dit rustikke bord 🙂 Også den romantiske med pastelfarverne kunne jeg også finde på at hugge en masse ideer fra, evt til en fødselsdagsfest eller i haven eller noget…

  Netop når det er, at jeg erkender at jeg skal ‘kille en darling’ og begynder at blive lidt bridezilla-agtig er det, at jeg minder mig selv om, at der kommer til at være mange flere fester endnu i mit liv, hvor jeg vil kunne bruge mange af ideerne… så de ligger arkiveret, men ikke glemt 🙂

  Svar
 2. Kære Elizabeth – velbekomme!
  Tak for dit input – du har virkelig ret i at bryllup ikke er den eneste og sidste store fest man holder. Heldigvis for det;-) Der er jo også kæmpe forskel på om man kan LIDE et eller andet look og om det rent faktisk REPRÆSENTERER EN SELV. Det er jo lidt ligesom med tøjmoden: Der er masser af looks der er sjove at kigge på og lade sig friste af, men når alt kommer til alt har man det jo bedst i tøj der understreger den person man i virkeligheden er…( hmm, gad vide hvorfor jeg kom til at tænke på det med moden…? Muligvis fordi jeg netop idag har anskaffet mig et par fuldkommen fantastiske men ubrugelige højttaljede sorte paillet bukser, som jeg helt sikkert ALDRIG kommer til at gå med – de repræsenterer en stil som jeg elsker men som slet ikke er mig, jeg mener hvor tit er det lige jeg render rundt på natklub i Købehavn? Jeg er jo mor på landet med Christiania-cykel, for god sake! )

  Glæder mig til at høre mere om hvordan jeres borde kommer til at se ud;-)
  De bedste hilsner
  Louise

  Svar
 3. Hej Louise
  Hvor er det dog nogle smukke dekorationer du laver. Den er sådan set helt gal med mig, for jeg skal ikke giftes, men jeg er inde og følge din virkelige inspirerende side ugentligt og havde lige et spørgsmål til dit indlæg her. Hvor kommer ranken med de udklippede flag fra ?

  De bedste hilsner
  Jannie

  Svar
 4. Kære Jannie!
  Tusind tak for de fine ord.
  Det her kommer til at lyde underligt, men: Hvor er jeg GLAD for at du ikke skal giftes;-) Forstået på den måde at jeg er så glad for at folk der bare “drømmer” om fester og bryllupper kommer ind og lurer, det er jo ægte passion for dekoration ( hey, det rimer ), og hvis der er noget jeg kan sætte mig ind i er det da det. Jeg er selv typen der går ind og kigger på mine yndlingscites nærmest hver dag og bare lader inspirationen skylle ind over mig. Mange af de ting jeg laver kan jo netop også bruges til fødselsdage, højttider osv. F.eks. har jeg en skøn svensk veninde der holder krebsegilde i starten af september og her har jeg tænkt mig at lave flag rankerne som på billederne og tage med og hænge op henover hendes langbord, spændt ud mellem træerne i hendes have.
  Flagrankerne har jeg selv lavet. Klip dem ud af tykt papir fra Panduro Hobby og lim dem med limpistol fast på en lang snor. Jeg har fastgjort ranken med små knappenåle og pyntet med pærer hængt i deres stilk.
  De bedste hilsner og en god dag til dig Jannie
  Louise

  Svar
 5. Superflot! Mange flotte og naturlige detaljer. Jeg kan bruge flere af ideerne til mit kommende sommerbryllup.
  Hvor har du træbakken fra, – den hvor der stor en blomsterbuket m.m. på?
  Mange hilsner, Kirsten

  Svar
 6. Hej Louise
  Wow siger jeg bare. skal vist giftes her til sommer 🙂 og er dybt forelsket i dit look nummer 3, så meget at jeg har bestemt at det er sådan mit bord skal se ud, lige til min stil, der skal symbolisere afslappethed og romantik på en gang 🙂 Leder dog med lys og lygte efter et mere rustikt sølvfad/tallerkner istedet for glasset til runde borde, gerne billige da jeg skal bruge ret mange af dem, kender du lige stedet hvor jeg kan søge?? Ellers tak for nogle fantastiske ideer..
  Mange hilsner, Susan

  Svar
 7. Hvor er det bare flot og inspirerende. Hvis jeg skal sætte en finger på noget så synes jeg ikke de blanke lys passer til det rustikke. Jeg kan anbefale http://www.lisettelys.dk som har nogle flotte rustiklys.

  Svar

Læg en kommentar

%d bloggers like this: