Bryllupstøj til manden

Bryllupstøjet til manden er, ligesom for kvinden, et af de vigtigste sæt tøj i livet. Dog får manden altid mindre opmærksomhed end kvinden, denne dag, da den smukke brudekjole er dagens store midtpunkt. Sådan er det og det har altid været. Men mandens bryllupstøj er mindst lige så vigtigt, ikke mindst fordi den skal komplimentere brudens kjole. Bryllupskanalen sætter spot on på bryllupstøjet til manden.

? Køb bryllupssokker her

Hvilket bryllup skal der holdes ?

Når man som mand skal på jagt efter sit bryllupstøj, er det vigtigste parameter, hvilken fest skal der holdes. Er der inviteret til et formelt slotsbryllup eller et uformelt havebryllup? Den umiddelbare og nemmeste holdning kan være, kan jeg ikke bare finde et billigt jakkesæt, eller – Hvad med det sæt jeg havde på til Flemmings 40 års fødselsdag, det klær`mig så godt. Men kære mand – Den går ikke! Vælg et sæt bryllupstøj, som du dels føler dig godt tilpas i, men samtidig er et lækkert sæt, som også får gæsterne til at beundre din påklædning.

Jakkesæt, smoking eller kjole og hvidt

Hvad skal man vælge, et loose jakkesæt, en smoking eller kjole og hvidt. Nu er det jo sådan, at der er nogle få regler på området, som skal overholdes.

Formiddagsbryllup. Her ville det være perfekt med et jakkesæt, med eller uden slips. Du vælger helt selv, om du ønsker at bære vest.

Eftermiddagsbryllup. Her er der mulighed for at kaste sig ud i kjole og hvidt, hvis man synes. Men det pæne jakkesæt må og kan også bæres her, hvis man ikke er til kjole og hvidt.

Aftenbryllup. Endelig har du mulighed for at tage det fineste sæt tøj på. Ved aftenbryllup er det nemligt tilladt at bære smoking, som kun må bæres efter kl. 17. Hvis man holder et formiddagsbryllup og stadig ønsker at bære smoking, kan dette lade sig gøre ved, at skifte tøj før middagen.

Artikel: Vintage brudekjole

God stil vs. dårlig stil

Ja, her går det hen og bliver svært, for hvad er god stil? Er Mads Christensen god stil? Er Jesper Binzer fra DAD god stil? Her er det klart, at man som kommende mand, skal sørge for, at man reelt ved en lille smule om brudekjolen, inden bryllupstøjet til manden anskaffes. Bed evt. din kommende brud om at få stof- og farveprøver, med hjem, som passer til brudekjolen. Stof og farveprøver kan rekvireres hos brudekjoleforretningen.

Bryllupstøj og brudekjole

Brudgommens brudetøj skal matche brudekjolen og farvetema. Er du mand, skal du vide at et farve tema til et bryllup, kunne være guld og hvid, eller det kan være rød og guld eller lign. Disse farver vil være “den røde tråd”, i indbydelser, bordkort, brudebuket, slips osv. Er man en frisk og stilbevidst mand, kan der således være en idé i at vælge et rødt slips, eller røde skol, hvis farve temaet ved brylluppet er rød og guld. – Men sørg nu for gudsskyld at stikke en finger i jorden, hos din kommende kone. Er hun med på et frisk pust, eller skal det være helt traditionelt? Lige som at det er vigtigt at dine kommende kone kommer i brudekjolen – og at det ikke bliver brudekjolen, der kommer med din kone, så er det vigtigt at du vælger et sæt tøj, til dit bryllup, som dú føler dig godt tilpas i. Der med ikke sagt, at træsko og stråhat er egnet til et bryllup – med mindre I har valgt et Farmer-tema til jeres bryllup, og festen foregår på halmballer, i en lade.

Accessories og tilbehør til manden

Bruden vil have masser af accessories og tilbehør, på sin bryllupsdag. De mest kendte accessories til brudekjolen er f.eks. brudebuket, lille hvid taske, brudesko, noget blåt, lånt, brugt, gammelt osv. Hvad man ofte ikke tænker over, er at manden faktisk også har mulighed for at vælge forskellige accessories til sit bryllupstøj. Smarte accessories til mandens bryllupstøj kan være: Klassisk lomme ur, som er et musthave, når han venter på sin brud ved alteret, Lommetørklæde, til bruden, når hun fælder en tåre. Bryllupssokker, når der skal klippes strømper, efter brudevalsen. Lige ledes er der mulighed for at vælge mellem mange lækre sko – også til manden.

En kommentar til “Bryllupstøj til manden”

  1. “Bryllupstøjet til manden er, ligesom for kvinden, et af de vigtigste sæt tøj i livet.” – aldrig har jeg hørt magen til en gang fis! Det må være skrevet af en kvinde, totalt blottet for forståelse for mandens motivation for tøj og beklædning generelt. Artiklen bekræfter iøvrigt den generelle fordom, at man kun er en rigtig mand, hvis man klæder sig i overensstemmelse med brudens ønsker fsva. tema etc. -alt i alt er det én lang gang pseudo-råd. Hvad er der for eksempel i vejen med at bære slips om formiddagen? Og bryllupssokker? Tror I ikke man kan klippe tæerne af et par almindelige sokker uden den fordømte stiplede linje? Næ, et rigtigt godt råd ville måske være, at huske best man på at tage et par ekstra sokker med til senere..
    Ps. Rigtige mænd har allerede valgt lækre sko – vi har ikke andre!

    Svar

Læg en kommentar

%d bloggers like this: