Få styr på svigermor før brylluppet

Når man siger ja til sin store kærlighed, siger man samtidig ja til svigerfamilien. Særligt svigermødre har et slet ry. Uanset hvor varmt, eller anstrengt forhold man har, til sin kommende svigermor, gælder det om at få det bedste ud af hende til forberedelserne, til den lykkelige begivenhed og ikke mindst den store dag. Bryllupskanalen giver dig gode råd til hvordan man får det bedste ud af svigermor, op til sit bryllup. Svigermor er en del af pakken og du skal leve med hende de næste mange år, netop derfor er det vigtigt at få et godt forhold til din kommende svigermor.

Lad hende deltage i forberedelserne

Lige som børn, skal en svigermor til tider holdes beskæftiget. Dette gør sig i særdeleshed gældende, når hendes søn eller datter skal giftes. Find små opgaver, som du måske ikke selv synes er så sjovt, eller ikke selv har tid til. Det kan være indhentning af tilbud, valg af musik til kirke, blomsterdekorationer, foldning af servietter, eller noget helt andet. Uanset om det er små eller store opgaver, vil din svigermor helt sikkert sætte stor pris på at blive tildelt nogle af de mange opgaver der er, op til et bryllup. Svigermødre vil altid så gerne hjælpe og give gode råd med på vejen. Ved tildele hende bestemte opgaver, føler hun sig værdsat og som en vigtig del af jeres smukke bryllupsfest.

Skal hun deltage i alting?

Nej! Svigermor skal kun deltage i den eller de dele af planlægningen, som du ønsker. Stop hende og sæt fødderne ned, når hun begynder at blande sig i noget, hun ikke skal blande sig i! F.eks. skal hun ikke med, når du skal prøve brudekjole, sammen med din mor og veninderne, og hun skal ikke bestemme hvor mange gæster i skal invitere, hvor festen skal holdes, hvad I skal spise osv. Som altid med svigermødre er det vigtigt at du for sagt fra og STOP! Hun vil selvfølgelig kun det bedste for jer, men det er vigtigt at få sagt fra, når hun overskrider jeres grænser.

Trold kan tæmmes

Det kan svigermor også, og det er nu slaget skal stå! Vær blid, forstående og overbærende. Tænk på din svigermor som mor til din kommende ægtefælle. Derfor er svigermors deltagelse i planlægning og festlighederne lige så vigtig for hende, som det er for din egen mor. Stå fast og sig fra, hvis hun overskrider dine grænser. Det er vigtigt at være tydelig, hvis du føler dig overrumplet. Forstår hun det ikke første gang, har hun sikkert glemt det – og så må det siges igen. Højest sandsynligt vil hun dig og hendes søn det aller, aller bedste – men kun du ved hvordan dit perfekte bryllup skal være! Så det gælder om at få det bedste ud af sin svigermor optil sit bryllup, og undgå stridigheder og kontroverser, for svigermor skal du leve med i mange år fremover.

Debat om svigermor

Du er velkommen til at deltage i debatten om svigermor og familie i vores debatforum. Har du verdens bedste svigermor eller skal hun tæmmes. Skriv i vores bryllupsforum og giv din mening til kende.

Læg en kommentar