Varme forslag til vinterfest

Sådan får du varmen til din vinterfest

Frk. Frost har for alvor fået tag i det danske vejr. Det bør dog ikke afholde nogen fra at holde en varm vintersfest. Der findes masser af måder, at sørge for mere end bare hjertevarme, når I inviterer venner og familie til fest i de kolde vintermåneder. Bryllupskanalen har samlet de bedste forslag til en varm vinterfest, uden alt for mange praktiske stiktrøjer og hjemmesko.

? VIDEO: Vinterwonderland 

Levende lys varmer mere end blot termometret. 

Levende lys er et must til vinterfesten! Sørg for masser af lys både inde og ude. Ikke nok med at levende lys selvfølgelig får rumtemperaturen til at stige, så giver lysskæret fra et levende lys faktisk også en visuel varme og gæsterne vil fornemme, at temperaturen er et par grader højere end der egentlig er. Sørg for at indgangspartier, havegange, udendørs arealer mv. er oplyst af levende lys. Det kan du gøre med både fakler, bål, lanterner og lysposer. Indendørs kan du bruge levende lys i dine borddekorationer, i vindueskarmene og på alle andre faste flader. Brug gerne forskelige lysestager og en variation af både stearinlys, bloklys, fyrfadslys og evt. flydelys. Det behøver ikke at koste dig en formue, at anskaffe så mange lysestager. Brug f.eks. gamle syltetøjsglas i forskellige størrelser, med små satinbånd omkring.

? SHOP: lys og lanterner 

Varm påklædning behøver ikke være kedeligt

Foregår dele af festen udendørs, kan du godt forvente, at det bliver rigtig koldt. Derfor kan det være en rigtig god idé, at tænke lidt praktisk. Overvej f.eks. at benytte uldsokker til herren og hvide strømpebukser i uld, frem for nylonstrømper. Det er selvfølgelig en endnu bedre idé, at skifte til lidt finere strømper, så snart, I er kommet indendørs til feststedet. Overvej også at købe en rigtig god uldsål til dine sko – Der findes ikke noget værre end at fryse om tæerne! Sørg for at have en ekstra varm jakke med. Bruden kan f.eks. sørge for, at have en varm jakke, som kan benyttes mellem bryllupsfotograferingen – Lad f.eks. en brudepige stå klar med den, så den ikke kommer med på billederne og så man ikke bliver unødig kold. Men det hele behøver jo ikke være så praktisk. Skal du giftes elle blot holde en større fest, så ha du verdens bedste undskyldning, for at købe den pels, du altid har drømt om.

? ARTIKEL: Efterårsbryllup i smukke farver

Server mange små, varme retter og drikke

Der findes ikke noget bedre, til at give varme, end en varm kop kakao, en suppe eller lign. Brug fantasien og overvej hvor og hvornår I kan tilbyde jeres gæster at få varmen. I stedet for kold Champagne, kunne det var en varm overraskelse, at der uden for kirken blev serveret dejlige varme drikke, evt. tilberedt over gasblus eller et lille bål, både til gæsterne, men også de, som blot møder op til kirken. Der kan også laves aftaler med caféer eller restauranter i nærheden af kirken, om at stå for serveringen. Skal festen stå i december, vil en lækker Gløg og lækre råvarer selvfølgelig være et naturligt valg og helt sikkert vække begejstring hos de fremmødte.

? VIDEO: Snyd dig til en smuk kulør

Du kan finde flere gode råd til dit vinterbryllup hér på Bryllupskanalen.tv Du er også meget velkommen til at dele dine bedste og varmeste forslag til en perfekt vinterfest hér på siden eller i vores Bryllupsforum.

Læg en kommentar