Veninder – også efter dit bryllup?

Veninder er for livet – også efter dit bryllup?

Dit bryllup er én af de vigtigste dage i dit liv, og har du forventninger til den store dag, ja… så har du det sikkert også til dine veninder. Bryllupskanalen guider dig gennem de vigtigste overvejelser, når du har planer om, at bevare et godt venskab – også efter dit bryllup.

Du skal giftes – ikke dine veninder

Uanset om dine veninder er gift eller stadig er single, så ved de ikke på forhånd, hvilke forventninger du har til dit bryllup, eller til dem. Heller ikke selv om I har været bedste veninder i 100 år. Alle piger har, siden barndommen, haft forestillinger, ønsker og forventninger til sit bryllup, men drømmen er ikke nødvendigvis helt den samme, som dén dine veninder har haft. Derfor er det vigtigt, at du tager ansvar for dit eget bryllup, og sørger for at forventningsafstemning og koordineringen er veldisponeret fra starten.

Hvornår inddrages veninderne i bryllupsplanerne

Det er helt normalt at man “popper” nyheden om sit kommende bryllup, nærmest inden for få minutter efter at din kommende mand frier til dig, og spørger om du vil giftes og dele resten af dit liv med ham – Det hører sig til, når man er pige og har tætte og fortrolige veninder. De fleste mænd kender udemærket til sin kærestes tætte forhold til sine bedste veninder, og vil derfor heller ikke finde det unaturligt at de første og vigtigste 2 – 3 opkald, finder sted inden for ganske få minutter, efter han har været på knæ… (Hvilket din kommende mand helt sikkert vil hade, selv om han vil føle sig stolt over dit behov for at fortælle veninderne, hvor romantisk han lige har friet til dig, så du bare slet ikke kunne sige nej!)

Hvad forventer du af dine veninder

Som kommende brud, har du selvfølgelig forventninger, til dine bedste og nærmeste veninder – men ved de hvilke forventninger du har til dem? Alle bryllupper har mange traditioner til fælles, men så slutter fælles forventninger og planlægning også hér. Så uanset om dine bedste veninder er single eller gift, kan du vide dig sikker på at INGEN af dine veninder ved præcis, hvad du har brug for hjælp og støtte til. Derfor er det super vigtigt, at du melder klart ud, hvad du har brug for, hvad du godt kunne tænke dig, og hvad der bare ville gøre dig super glad! Sørg for at melde klart ud, hvordan du godt kunne tænke dig at din polterabend kunne forløbe, om der skal hjælpes ved valg af brudekjole, gør det selv aftner til indbydelser, bordkort, eller andre praktiske opgaver. Tal åbent, vær ærlig og tal tydeligt og præcist, når du fortæller, hvilke opgaver du gerne vil have hjælp til at løse, før dit bryllup. Sørg også for at være tydelig omkring, hvad der er ønsker og hvad der er forventninger – Selvfølgelig uden at diktere!

Hvad kan du forvente af dine veninder

I grove træk kan du ikke forvente mere af dine veninder, end hvad du har beordret dem til… Og der er selvfølgelig grænser for hvad og hvor meget, og hvor mange opgaver, man kan tillade sig at bede sine veninder til at løse, i forbindelse med sit bryllup. Vid dig sikker på at dine veninder vil dele størstedelen af din lykke, når du “popper” nyheden, og vær lige så sikker på at deres juhu-følelse vil aftage, stille og roligt, jo længere tid, der er gået fra jeres forlovelse/fastsættelse af bryllupsdato, til jeres bryllup egentlig løber af stablen.  Derfor kan du heller ikke forvente at de bliver mere og mere tændte på at planlægge og udføre alle mulige og umulige opgaver, forud for jeres bryllup. Ønsker du at dine veninder skal deltage i planlægningen og udførelse af div. opgaver – og forventer du at de uddelegerede opgaver bliver udført, så må du selv sørge for motivationen af veninderne. Sørg for at spørge hvem der har lyst til at hjælpe, hvem der har lyst til hvad og hvem der kan overskue at løse opgaverne. Samtidig skal du være forberedt på at det du ikke selv står for, muligvis ikke bliver løst… Det er en kæmpe opgave at leve op til dine (en bruds) forventninger, og uanset hvor meget dine veninder prøver, så er der stor sandsynlighed for at det ikke bliver nøjagtig som du havde ønsket og forestillet dig!

Polterabend med veninderne

Forvent at dine veninder planlægger og betaler din polterabend, men forvent ikke at din polterabend skal koste en formue, eller udlad at forvent at alle dine pige-venner deltager. Jo klarere du er i dine udmeldinger om, hvad du vægter højt, desto bedre muligheder har dine veninder for at planlægge den perfekte polterabend. Overvej om indholdet, antallet af deltagere, stemingen eller kvaliteten er det vigtigste. Er mange af dine veninder studerende, single, alene mødre eller bare normale mennesker med almindelige indtægter, kan du begrænse antallet af deltagere, ved at ønske en polterabend på Bahamas. Ønsker du der i mod at se både bedste veninder, studiekammerater og folkeskoleveninder og arbejdskollegaer, så kan det være du bør overveje en piknik ved gadekæret eller i mormors sommerhus. Ønsker du noget midt i mellem, så gør klart, hvad du virkelig godt kunne tænke dig at der skulle ske på din polterabend – og i særdeleshed, hvad du bare SLET ikke kunne ønske dig. Konspirer gerne med din kommende mand, for højst sandsynlig vil han blive en aktiv del af din “bortførelse” og dermed involveret i en lille del af planerne for din polterabend. Lige ledes er der heller ikke noget galt i at udlevere kontaktoplysninger til de piger og veninder du holder rigtig meget af, til din bedste veninde, da hun helt sikkert vil være med i planlægningen af din polterabend. Sørg også for at gøre klart om du håber på druk, oplevelser, hygge, fysisk aktivitet, mange veninder, intimitet, fjol eller bare “hele armen” og frit spil. Forvent at dine veninder vil gøre deres aller bedste for at din polterabend bliver én af de bedste veninde-dage i dit liv, men forvent også at den kun kan blive så god, som du har ønsket – selvfølgelig uden at bestemme noget som helst…

VIDEO: Polterabend med veninderne

Veninder, brudepiger og brudepigekjole

Vælger du mere end én brudepige, har du skabt potentiale for rigtig mange konflikter, uenigheder og diskussioner. Piger, ens kjoler og enighed er ikke forenelige… og det ved du godt… Det er ikke det samme som at du ikke skal stoppe dine veninder / brudepiger i ens brudepigekjoler, for selvfølgelig skal du det! Reglerne er simple: Bruden vælger farve og brudepigerne vælger kjolen. Bruden kan selvfølgelig også vælge at diktere, men så er der stor sandsynlighed for at nogle af de tiltænkte brudepiger bakker ud. Overvej på forhånd hvilket farve tema du ønsker til dit bryllup, og tænkt så på dine bedste veninder – vil de bære en brun kjole til mit sommerbryllup? Er svaret nej, så drop brudepiger i ens kjoler, eller vælg et andet farvetema til dit bryllup. Skal alle være glade, så stop dine brudepiger i sorte kjoler, det klæder både de tykke og de tynde piger – men passer sort til et bryllup? Ja, hvis bruden synes… Sæt dine egne krav og lad så pigerne deltage som brudepiger eller som gæst. Hvilken veninde vil sige nej til at være brudepige, hvis reglerne stilles op således? Er du mere den konsensussøgende brud, så vælg en farve og tag alle brudepigerne med ud, når kjolen skal vælges. Hvis det vigtige er at alle dine bedste veninder er brudepiger i ens kjoler, så er farven nærmest underordnet. Og 2 – 8 piger i ensfarvede brudepigekjoler vil se fantastisk ud på jeres bryllupsbilleder, uanset hvilken farve og style, du/I/de vælger! Det sidste du bør overveje er om brudepigernes accessories må være individuelle. Enhverkjole kan jo styles efter hver enkelt venindes ønsker og behov, hvis de frit må vælge frisure, accessories i form af sko, sjaler, smykker og hårpynt.

? Artikel: brudepiger til dit bryllup

Jeg skal giftes og vil ikke miste min bedste veninde

Skal du giftes, og vil du ikke miste dine bedste veninder, så gør dem klart fra starten, at dit bryllup og dine bryllupsplaner muligvis vil stige dig til hovedet – og undskyld på forhånd! Hvis du på forhånd forklarer, at dagen er meget vigtig for dig, og at du helt sikkert vil blive urimelig sensitiv, så får du helt sikkert også en større forståelse, sympati og overbærenhed fra dine veninder, når du bider hovedet af dem. – Og det kommer du til… Dit bryllup er vigtigt for dig, så du vil opleve at dine veninder ikke lever op til dine forventninger, på det helt rigtige tidspunkt, og med de helt rigtige løsninger. Husk på at dit bryllup er én dag af dit liv, hvor i mod dine bedste veninder er der hver dag, resten af dit liv! (også selv om de ikke fatter en brik, af vigtigheden af dit bryllup)

Hader du dine veninder op til dit bryllup

Så få luft i bryllupskanalens bryllupsforum, hvor du kan lufte for dine frustrationer og få flere gode råd til at håndtere dine egne forventninger og skuffelser. – Men husk: ros er den bedste motivation, når veninder skal udvikle sig – Vi glæder os til at høre om dine bryllups forberedelser, med de veninder du (måske) vil hade, at elsker aller mest…

Læg en kommentar