Brudevalsen

Brudevalsen – De svære trin

Brudevalsen er den vigtigste dans i livet og hvis I danser brudevalsen rigtigt, går den rent hjem hos familie og venner – og der vil ikke være et øje tørt! Her giver Bryllupskanalen gode råd, om hvordan du lære at danse den flotte vals, for alle kan lære at danse en brudevals!

Brudevalsen - Bryllupsvalsen
Brudevalsen

Brudevalsen skal danses inden midnat, dette er en af de traditioner vi holder fast i. Det er gammel overtro og betyder ulykke, hvis bryllupsvalsen danses efter midnat. Brudevalsen stammer fra et folkesagn, nedskrevet i 1853. Hvornår brudevalsen begyndte at vinde indpas i bryllupperne vides ikke med sikkerhed, men den har været populær i rigtig mange år. Det er faktisk kun i Danmark vi danser brudevalsen, som vi kender den. I resten af verden vælger brudeparret selv deres ynglingsnummer og danser så brudevals (Den første dans) til den.

Lær Bryllupsvalsen

Selvfølgelig kan alle lære at danse brudevalsen. Det eneste det reelt kræver er lidt intensiv træning. Hvis man ønsker at blæse gæsterne tilbage i lokalet, kan det være en god idè at tage nogle få timers undervisning, hos en privat danseinstruktør. Brudevalsen er bygget op omkring Den Engelske Vals, med 3 trin pr. takt, dog går bryllupsvalsen noget hurtigere. Det er vigtig at påbegynde de indledende øvelser til brudevalsen, i god tid før dit bryllup og gerne 1-2 mdr. før. Et godt råd, er at købe brudevalsen på CD eller mp3 (som download) og sætte musikken til brudevalsen ned i tempo (hvis man har mulighed for det), for musikken til brudevalsen går faktisk hurtigere, end man umiddelbart tror. Brudevalsen danses oftest kun i ca. 2 min, men disse 2 min. kan blive utrolig smukke, hvis brudeparret lærer dansen fra bunden. Der findes i dag forskellige bryllupsbøger, bryllupsDVD`er samt div. illustrationer omkring hvordan man danser sin brudevals, der kan man som kommende brudepar, finde masser af inspiration. Undervisning hos en professionel danseinstruktør er da stadig at foretrække, da brudeparret vil få alle detaljerne, goderåd og den rigtige holdning med, og så brudeparret danse brudevalsen med ynde og selvsikkerhed og nyde det der er vigtigst, nemlig hinanden!

Opbygning af brudevalsen

Kig hinanden dybt i øjnene når i danser, hold fokus også selv om der bliver klappet og får tilråb. Normalt starter brudeparret med at stille sig ind på i midten af lokalet og bryllupsgæsterne står i en ring omkring, musikken starter og gæsterne kommer tættere på, jo længere, man komme frem i valsen. Hvis I ønsker at gøre noget ekstra, ud af jeres brudevals, kan i lave en flot entre, ved at gå udenfor lokalet og komme ind, når musikken starter. Denne form for entre, virker utrolig flot og jeres gæster, vil vide at I har tjek på brudevalsen. Husk at slap af og intet kan gå galt, ligemeget, hvordan I vælger at danse jeres brudevals, vil jeres gæster elsker jer, det er jeres dag.

Se vores indslag og læs vores bryllup artikler :


Læg en kommentar