Bryllup tidspunkt på dagen

Tidspunktet for jeres bryllup er afgørende i forhold til planlægningen af jeres bryllup. Ønsker brudeparret at der skal holdes bryllupsreception, optages bryllupbilleder, danses brudevals inden midnat og ikke mindst, at kunne overkomme sin bryllupsnat, så er tidspunktet for vielsen afgørende for planlægningen af sit bryllup. Bryllupskanalen har set på tidspunkt for vielse i kirke og rådhusbryllup.

bryllup

Tidspunkt for vielse

I princippet kan man blive viet alle ugens dage, 24 timer i døgnet. De fleste vielser i kirke foregår i timerne mellem 11.00 til 16.00. Hvis man som brudepar ønsker at holde bryllup på en bestemt dato, er det normalt at brudeparret må tilpasse planlægningen af deres bryllup, efter de ledige tider i kirke eller på rådhus. Et bryllup afholdes normalt om lørdagen, hvorfor der ofte er rift om tider i kirke og rådhus. Særligt i de større kirker, domkirker mv, kan det være særlig svært at få et bestemt tidspunkt til sit bryllup.

Planlæg jeres bryllup efter vielsen

Når man skal planlægge sit bryllup, er det vigtigt at tage højde for hvilket tidspunkt på dagen, vielsen finder sted. Der findes fordele og ulemper ved at holde bryllup om formiddagen, men også ved at holde bryllup om eftermiddagen. Her kan du læse mere om tidspunkt for bryllup og om hvad og hvor meget brudeparret og bryllupsgæster, kan nå ved et bryllup.

Formiddagsbryllup

Skal brylluppet i kirken stå mellem kl.11.00 og kl. 12.00, kan der være lang tid til bryllupsmiddag og reception. Samtidig skal man være opmærksom på, at særligt bruden skal være indstillet på at stå tidligt op, hvis der er booket frisør, makeupartist osv. Et formiddagsbryllup bliver oftest anvendt ved det mere uformelle bryllup som Rådhusbryllup, havebryllup, eller bryllup og reception hos brudeparret eller på café. Et bryllup er aldrig billigt, selv et billigt bryllup løber hurtigt op over 10.000 kr. Derfor kan der også være fordele ved at holde et formiddagsbryllup. Hvis man vælger at holde bryllup, med vielse mellem 11.00 og 12.00, skal man sikre sig at bryllupsgæsterne ikke kommer lanvejs fra – og evt. overnatning. Har man planlagt sit bryllup, med start tidspunkt inden middag, kan brudeparret have for øje at gæster der kommer lanvejs fra, kan blive trætte inden brudevalsen. Ønsker man det helt store bryllup, hvor brudeparret får mest ud af dagen, kan et tidspunktet for sit bryllup sagtens finde sted om formiddagen. Sørg blot for overnatningsmuligheder, mad, drikke, værelser til omklædning og med mulighed for en lille lur. Så får man mest ud af et heldagsbryllup.

Middagsbryllup

Finder vielsen finder sted mellem kl. 12.00 og kl. 14.00, er det oplagt at kombinere sit bryllup med en bryllupsreception. Efter vielsen inviteres alle bryllupsgæster til snacks, pindemadder, tapas eller lign. Nogle brudepar vælger også at skære bryllupskagen ved receptionen. Når du planlægger bryllup om eftermiddagen, skal brydeparret overveje hvornår bryllupsfotografering skal foregå og hvornår bryllupsreceptionen skal foregå. Der afsættes normalt 1 time til optagelse af de officielle bryllupsbilleder. Dertil skal påregnes eventuel transport. Mange brudepar vælger at receptionen officielt starter ca. 30 min. efter brudeparret har forladt kirken eller rådhuset. (man afsætter normalt 1 time til vielse, riskast, lykønskninger mv.) Tidspunkt for bryllupsreception kan variere alt efter hvor langt fra kirken, bryllupsreceptionen skal afholdes. Receptionen vil oftest foregå i nærheden af kirken eller rådhus, for at til gode se eventuelle gæster, som ikke skal deltage ved bryllupsmiddagen. Der afsættes normalt 1 – 2  timer til bryllupsreception. Bryllupsgæsterne ankommer til bryllupsreception, mens brudeparret tager med bryllupsfotografen til en udvalgt location, hvor optagelse af de officielle bryllupsbilleder foregår. Når brudeparret ankommer til bryllupsreception, skæres der bryllupskage mv.

Eftermiddagsbryllup

Et eftermiddagsbryllup finder sted i tidsrummet 14.00 – 16.00. Holder man bryllup på dette tidspunkt, må brudeparret nøje overveje tidspunkter og tidsplaner for sit bryllup. Hvornår skal bryllupsreception og bryllupsfotografering foregå – og skal det foregå? Holder man et sent eftermiddagsbryllup, bør man overveje hvornår bryllupsgæsterne skal gå til bords til bryllupsmiddagen. Tidsplanen kan hurtig blive snæver – særligt hvis brudeparret har lang vej mellem kirke, reception, bryllupsfotografering og feststedet, hvor brylluppet skal afholdes. Sørger man for at alle arrangementer omkring sit bryllup foregå i umiddelbar nærhed af kirken eller rådhus, kan man sagtens nå hele sit bryllup inden bryllupsgæsterne skal gå til bords.

Hvornår på dagen holder du bryllup

Bryllupskanalen vil gerne vide hvilket tidspunkt du afholder bryllup. Send os en mail på [email protected] hvor du fortæller om jeres bryllup, tidsplaner mv. Vedhæft gerne billeder. Er du blevet gift, så hører vi også gerne om din bryllup og hvilket tidspunkt på dagen du blev gift.

Læg en kommentar