En smuk brystbuket er nem at lave selv

Brystbuket og blomstervalg

En brystbuket er den buket, der sidder i brudgommens, forloverens og brudesvendenes revers. Placeringen af buketten er i venstre side. Brystbuketten matcher brudebuketten og er som oftest en enkelt blomst, med et blad. En bryst buket kan være mere eller mindre prangende, alt efter smag og design af brudebuket. I denne video viser Bryllupsdesigner Louise von Linstow, hvordan du selv kan lave din egen gør det selv brystbuket. Personligt, let, elegant og billigt.

?VIDEO: Se mere om brudebuketter

Hvem skal bære brystbuket

Som oftest bærer brudgommen, brudensfar og bestmann/forlover en brystbuket. Men også andre i selskabet kan med fordel bære én. Det kunne f.eks. være brudgommens far (brudgommensfar kan også være bestmann/forlover), drengebørn og/eller brudesvende.

?SHOP: Køb accessories og bryllupstilbehør til manden hér

Lav selv brystbuketten

Det er muligt selv at lave en flot brystbuket. Svært er det ikke, dog er der nogle ting man skal overveje, før man kaster sig ud i projektet. Da ægte blomster ikke holder evigt, skal en brystbuket laves på selve bryllupsdagen. Derfor er det vigtigt at overveje om man selv har tid til at fremstille brystbuketterne på dagen, eller skal man have hjælp fra en veninde eller lign.

?VIDEO: Lav flotte blomsterdekorationer til dit bryllup

Det skal du bruge til en brystbuket

En blomst, et blad, en nål, lidt vat og noget floratape. Nålen er lavet til formålet og kan købes hos blomsterhandleren eller i udvalgte hobbybutikker.

Sørg for at blomsten matcher brudebuketten, og helst ikke er alt for tøset – det synes mændene ikke alt for godt om. Løg først bladet oven på nålen. Læg blomsten oven på. Klip et lille stykke vat, som du lægger om blomstens stilk. Pak vat og stilk ind i sølvpapir, så det holder på vandet. Sno floratape stramt om stilk, nål, vat og sølvpapir. Nu er din brystbuket færdig.

Husk at du kan tilføje flere blomster, grene, græsser eller hvad du synes ville klæde brystbuketterne til jeres bryllup.

Læg en kommentar