Klar til Kirkebryllup

Kom med bag kulissen, lige inden et romantisk kirkebryllup starter. Vi følger et brudepar i forberedelserne i timerne optil deres smukke bryllup.

Kirkebrylluppet

Et kirkebryllup er for langt de fleste danskere omdrejningspunktet og indbegrebet af et traditionelt og romantisk bryllup. Særligt øjeblikket, hvor kirkedøren går op og brudgommen får det første glimt af sin smukke brud, vækker helt unikke følelser hos både bryllupsgæster, brud og ikke mindst brudgommen. Uanset hvor længe man har kendt sine elskede, så sidder følelserne uden på tøjet, når man er på vej til at give sit ja, for både Gud og mennesker. Enkelte føler stærkt ubehag, får kvalme, sveder, ryster eller græder – ja selv Kronprinsen gjorde det, og det var endda for åben TVskærm! Bryllupskanalen fulgte Rikke og Stig på deres bryllupsdag, for at høre hvordan de havde det, i timerne op til deres kirkebryllup.

Rikke og Stig´s bryllup i Græse Kirke

Rikke og Stig har boet sammen i 10 år og sammen har de børnene, Clara på 3 år og Gustav på 4 år. Rikke og Stig blev gift på deres 11-årsdag. Alligevel nåede nervøsiteten at melde sig, før kirkedøren gik op. Der var lagt op til et festligt og afslappet bryllup med ca. 80 inviterede bryllupsgæster og kirken var da også fyldt til randen med familie, venner og kollegaer, da det lykkelige brudepar sagde jatil hinanden, i Græse Kirke ved Frederikssund. Den lille landsby kirke ved Frederikssund, måtte endda finde ekstra stole frem for at give plads til de mange bryllupsgæster.

? Se Rikkes sjove polterabend

Hvad er et kirkebryllup?

Vi har set det i et utal af kærlighedsfilm og et kirkebryllup er, for langt de fleste, indbegrebet af et rigtigt og romantisk bryllup. Kirkebrylluppets højdepunktet er for mange, øjeblikket hvor hvor præsten siger: … og så må du kysse bruden, men for bruden og brudgommen er det ofte minutterne hvor kirkedøren går op og bruden følges op ad kirkegulvet og den stolt brudgom tager i mod sin smukke brud. Et kirkebryllup er omdrejningspunktet ved et traditionelt bryllup. Det er her brudeparret siger ja til at leve sammen, resten af deres liv. Det er dette ja og højtideligheden ved den kirkeligehandling i Guds hus, der er grundlaget for den egentlige bryllupsfest, ved et traditionelt bryllup. I kirken lover brudeparret at elske og ære hinanden, i både med gang og modgang, hvorefter brudeparret modtager kirkens velsignelse.

Skal du giftes i Kirken?

Holder du kirkebryllup, eller overvejer du en alternativ bryllupsceremoni, så hører vi gerne fra dig. Fortæl os om jeres bryllupsplaner, hvornår I skal giftes og hvad der er vigtigt for at jeres bryllup bliver helt perfekt. Send os en mail på [email protected] Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive i kommentarfeltet her under, eller deltage i debatten i vores bryllupsforum. Vi glæder os til at høre om netop dit bryllup.

4 kommentarer til “Klar til Kirkebryllup”

 1. Stort tillykke til brudeparret!
  Helt sikkert en vidunderlig og anderledes brudekjole! Brudebuketten var fantastisk til kjolen og brudens hår og slør.
  Jeg fik godt nok en klump i halsen. “Morfar” er fantastisk 🙂

  Svar
 2. Tak fordi man måtte være med til globryllup. Hvor er det bare en super flot kjole.
  Tak for kigget.

  Svar
 3. Endnu engang tak for dit proffesionelle arbejde… Det var en fornøjelse at ha dig med på dagen…. Vi glæder os til at se hele vielsen og sangerinden, der satte prikken over iét…
  Festen var lige så fantastisk som kjolen…
  Tillykke til Gægge og Stig…
  Elsker jer <3

  Svar

Læg en kommentar

%d bloggers like this: