Afslappet bryllup

Hvor formelt et bryllup være

Et bryllup skal være hyggeligt og stemningsfyldt, og det hele skal emme af kærlighed og romantik. Skal dit bryllup være afslappet og uformelt, så læs med hér. Bryllupskanalen ser på planlægning af det smukke, afslappede bryllup, med plads til hygge og masser af tid med sine bryllupsgæster.

afslappet bryllup bryllupskanalen

Hvilket bryllup holder I

Et bryllup forbindes med en lang række bryllupstraditioner, men i dag kan man faktisk vælge hvilke og hvor mange man ønsker, skal være en del af sit bryllup. Ønsker man at holde et afslappet bryllup, er der mulighed for at bløde lidt op, for nogle af de traditioner, som man evt. synes bliver lidt for stive, i forhold til den bryllupsfest og stemning, man ønsker. Det er allerede ved udsendelse af sine bryllupsinvitationer, at man sender det første signal, til sine bryllupsgæster, om hvilket bryllup man ønsker at holde. Det siger næsten sig selv, men det er vigtigt at gøre sig klart, hvad man skriver i sine bryllupsinvitationer, for der er stor forskel om man inviterer til havebryllup med buffet, eller man inviterer til slotsbryllup med 7 rettersmenu og dertilhørende dresscode.

?SHOP: Accessories og tilbehør til et afslappet bryllup

Slap af og nyd din bryllupsdag

Hvis brudeparret slapper af på bryllupsdagen, så gør gæsterne det også. Det er svært at være 100% afslappet på sin bryllupsdag, men efter vielsen i kirken eller på rådhuset, så bliver stort set alle brudepar langt mere afslappede. Har planlægningen og brylluppet været afslappet, så er man godt på vej til et afslappet bryllup, for det handler i høj grad også om hvilke signaler man som brudepar sender til familie og venner, allerede før brylluppet. Selvfølgelig må man gerne dele sine planer for sin store dag og det er selvfølgelig også tilladt at beklage sig, hvis der er dele af planlægningsfasen der driller. Det er helt naturligt, at der er detaljer, eller aftaler, der ikke bliver helt som man havde forestillet sig det skulle være.

Buffet til et afslappet bryllup

Vil man have et afslappet og uformelt bryllup, er det oplagt at lade bryllupsmiddagen bestå af en lækker buffet. Buffet kan være den perfekte løsning til et uformelt bryllup. Vælger man en buffet til sit bryllup, er der mulighed for at lade sine bryllupsgæster mødes, over mere end de indlagte rygepauser. Når man vælger at bryllupsmenuen, skal bestå af buffet, får bryllupsgæsterne rig mulighed for at samtale på kryds og tværs, når de går til og fra buffetten. Selv om man vælger en uformel bryllupsbuffet, kan man sagtens have en bordplan, hvor man placerer sine bryllupsgæster efter en mere traditionelle bordplan.

? Se video om mad til bryllup

Uformelt bryllup i haven

Er man til uformelle fester, er et bryllup i egen have en oplagt mulighed og har man ikke sin egen have, kan man evt. forsøge at låne sine forældres have. Et havebryllup kan være helt fortryllet og eventyrligt. Samtidig signalerer en invitation til et havebryllup, et ønske om et langt mindre formelt end et traditionelt bryllup i et lejet festlokale. Det uformelle havebryllup er pyntet og dekoreret med masser af blomster, loungestemning, puder, tæpper, hængekøje, lys fakler og måske nogle lette stoffer. Her er den afslappede stemning i fokus og er der børn eller barnlige sjæle blandt bryllupsgæsterne, er det oplagt at stille redskaber til udendørsaktiviteter til rådighed. Det kunne f.eks. være stangtennis, fodbold, volleyball eller badminton.

Skal brudekjolen være kort eller lang?

Hvis man planlægger et afslappet bryllup i haven eller ved vandet og måske med buffet, bør man overveje hvilken brudekjole, man vælger. Planlægger man bryllup, hvor bruden ikke sidder til højbords, det meste af aftenen, er det oplagt at vælge en brudekjole, som man kan bevæge sig let og ubesværet rundt i. Man kan sagtens vælge en lang brudekjole, selv om man holder et uformelt bryllup i haven – det er helt og aldeles op til bruden! Samtidig bør bruden overveje sit valg af brudesko. Skal bruden have høje stilletter, eller er det mere passende med en flad sko eller måske en smuk og sandal. Hér kan du læse mere om valg af de perfekte brudesko.

Hvor formelt skal dit bryllup være?

På Bryllupskanalen hører vi meget gerne om dit bryllup og dine overvejelser, omkring planlægning af dit drømmebryllup. Skal det være et afslappet bryllup, skal I have Buffet, eller har I valgt noget helt andet. Send os en mail på [email protected] Vi glæder os til at høre om netop dit bryllup!

Læg en kommentar