Bryllupsbudget

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Udfordringen ved et bryllupsbudget

Den største udfordring ved et bryllupsbudget, er at holde det! Hvis man har planer om at holde sig inden for en vis økonomisk ramme, er det utrolig vigtigt, allerede fra starten, at få lavet jeres bryllups budget så realistisk som overhovedet muligt. Men hvordan gøres det i praksis, når man som kommende brudepar ikke helt har styr på, hvad alle de forskellige bryllupstilbehør koster.

 

Det tager tid at lave et realistisk bryllupsbudget

Som kommende brudepar, kan bryllupsmarkedet umiddelbart synes som en jungle, at navigere rundt i. Der findes et utal af muligheder og sikkert lige så mange alternativer. Derfor skal man som kommende brudepar undersøge markedet og ikke mindst, finde ud af hvad brudeparrets drømmebryllup (realistisk) må koste.  Det kan sagtens lade sig gøre at lave et realistisk bryllupsbudget; det tager blot lidt tid. Hvis man vælger at bruge tiden på sit bryllupsbudget fornuftigt, vil det i sidste ende være rigtig godt givet ud. Det er nemlig rigtig ærgerligt, at være nødsaget til at undvære noget vigtigt, lige før sit bryllup, fordi et bryllupsbudget pludselig er overskredet med flere tusinde kroner. Kvalitet og pris hænger sammen, også inden for bryllupsindustrien, men bare fordi noget er dyrt er det ikke ensbetydende med, at det er det man som brudepar ønsker til sit bryllup. At tage sig den tid det tager, at planlægge et bryllup, er vigtigt og jo bedre tid i planlægningsfasen, jo mindre fejlkøb. Der er en god ide at kontakte eller besøge leverandørene, i rigtig god tid før sit bryllup. Hos leverandørerne forhører den kommende brud og gom sig om muligheder, priser, farvevalg, alternativer osv. Besøg så mange som muligt, dels at få det produkt man ønsker sig til sit bryllup, men også for at få den nøjagtige pris. Undersøg på internettet, ring rundt og besøg leverandørerne. Aftal også gerne et møde med jeres bankrådgiver, omkring hjælp til bryllupsbudgettet. Bankerne har teknikker og budgetter og giver gerne råd, når man skal lægge et realistisk bryllupsbudget.

Prioriteringsliste til planlægning af bryllup

? Værktøjer til bryllupsplanlægning

Start med at overvejelser hvilke ting i VIL have til jeres bryllup. F.eks brudekjole, tøj til gommen, bryllupsmad, vielsesring, bryllupskage osv. Derefter laver i en liste over ting I gerne vil have til jeres bryllup, f.eks. bryllupsfotograf, limousine eller alternativ brudekørsel. Til sidst opretter I en list over ting, I godt kan undvære, men rigtig gerne vil have, hvis jeres bryllupsbudget tillader det, f.eks. ekstra god champagne, gaver til gæsterne osv.

Efterfølgende kan i begynde at afsætte et rimeligt beløb på de prioriterede poster. (Her benytter I jer af den erfarring I har gjort jer i det opsøgende arbejde, hvor I har undersøgt prisniveau og muligheder.

Et budget kan se således ud:

  • Brudekjole 15.000 (inkl. div tilbehør og tilpasning)
  • Vielsesringe: 6.000 (inkl. gravering med navn og dato)
  • Bryllupsmenu 50.000 (mad og drikke fra 17.00 til 02.00)
  • Bryllupsinvitationer og frankering 2.000 (inkl bordkort og kirkehæfter)
  • Limousine eller alternativ brudekørsel 2.000
  • Bryllupsfotograf 4.500 (inkl. kørsel mv)
  • Tøj til gommen: 5.500 (inkl slips og sko)
  • Brudebuket 7.000 (inkl borddekorationer, brystbuketter og pynt i kirken)
  • Musik til bryllup: 20.000 (Liveband og DJ)
  • Div: 10.000

Et bryllupsbudget kan selvfølgelig revideres, således at hvis man sparer på én post, kan man opprioritere på en anden post (Det kunne jo være man faldt over, liiiiige dén, man bare ikke kan leve uden – men pas på! Det går hurtig galt, så sørg for at nedpriotere først, i det ene budget, inden du opprioterer i den anden

God fornøjelse med med jeres budget til jeres bryllup

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Portræt: Lesbisk bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

7-9-13 en heldig bryllupsdag

Af Bryllupskanalen

“Vi har allerede haft 25 vidunderlige års ægteskab, 7-9-13” Hvilket ægte par ville ikke gerne kunne sige det, efter 25 års ægteskab? Udover at denne dato falder på en lørdag og daoten er til at husk for de fleste, så kan der være god grund til, at vælge netop 7. september 2013, til at sige ja, til at dele resten af sit liv, med sin udkårne. Læs mere om, hvorfor mange skandinavier finder netop denne dato ualmindelig heldig.

Varme forslag til vinterfest

Af Bryllupskanalen

Skal du holde vinterfest. Så gå ikke glip af små praktiske forslag, der giver både dig og dine gæster varmen. Det praktiske behøver ikke at tage overhånd, men der findes visse steder, hvor det er oplag at “snyde” lidt. Se hvordan du får ekstra meget varme, selv om vinteren er over os. Der er absolut ingen grund til at fryse, bare fordi man inviterer til vinterfest.

Pynt op med farver til brylluppet

Af Bryllupskanalen

Oppyntning af alt fra festlokalet til udendørsarealerne, er med til at sætte den rigtige stemning til et hyggeligt bryllup. Alt behøver nødvendigvis ikke blot være hvidt, men man kan sagtens give den gas med de orange, lime og turkis farver. Vær ikke bange for, at sætte ekstra meget kulør på oppyntningen, hvis I holder en havefest, bryllup i forsamlingshus eller i et partytelt. Oppyntning med de helt rigtige farver kan få dit bryllup og lokalerne til at ligne en million, for ganske få midler. Her kan du læse om hvilke farver og toner, der passer sammen og hvilken stemning det vil give, ved jeres bryllup.

Verdens vildeste frierier

Af Bryllupskanalen

Der findes et utal af måder at fri på, men skal det gøres med stil, kan du måske finde inspiration i disse 2 klip, for de er uden tvivl 2 af verdens vildeste frierier. Et klip fra biografen, hvor en kommende gom, viser hvordan man også kan fri og et klip fra den Amerikanske TV station FOX, der viser tænder og får de danske udsendelser om bryllup til at ligne en pixibog. Bliv inspireret til dit kommende frieri på Bryllupskanalen.

Links

IWedding

Iwedding er et bryllupsplanlægningsværktøj til din IPhone eller IPod Touch. Prisen er 59 kr. Køb den her

Besøg Website »