Gode råd om børn til bryllup

Børn og ekstravagante bryllupper er ikke umiddelbart noget der går hånd i hånd, for børn larmer, støjer og grisser. Mange er derfor i tvivl, når brylluppet skal planlægges – skal der inviteres børn til et bryllup. Bryllupskanalen giver dig gode råd og tips til at komme godt igennem et bryllup med eller uden børn.

Børn til bryllup

Et bryllup er en fest der fejrer to menneskers kærlighed til hinanden, men et bryllup er også en fest, der markerer og fejrer at to familier bliver til én. Det er de færreste familier, der kan sige sig helt fri for børn i alderen 0 til 15 år. Derfor må mange brudepar spørge sig selv “skal børn absolut med til bryllup”. Det korteste svar er nej. Det er brudeparrets bryllupsfest, så de bestemmer! Alligevel er der mange, med eller uden egne børn, der vælger at inviterer børn til bryllup. Hvis man vælger at invitere børn med til bryllup, kan man gøre sig nogle overvejelser om hvorledes børnene skal deltage ved brylluppet. Er det hele dagen, kun frem til receptionen, til efter maden, eller hele brylluppet.

?SHOP: Køb små søde hjerte sæbebobler til børnene eller bryllupsgæsterne

Underholdning til børn ved et bryllup.

Børn kan være både larmende og støjende, men de kan sagtens være en uundværlig del af et fantastisk bryllup. Børn er børn og et bryllup skal helst være hyggeligt, romantisk og stadig struktureret. Derfor kan det være en rigtig god idé at sørge for at der er taget hensyn til børnene ved bryllupsfesten. Kirken har lært dét og udleverer derfor underholdning i form af bøger, puslespil mv i kirken. Denne tanke kan man med fordel videreføre til resten af bryllupsfesten. Er børnene i familierne jævnaldrende og vant til at være sammen, er der ikke de store problemer, men er det modsatte tilfældet, eller har man som brudepar lyst til at gøre lidt ekstra ud af brylluppet, gæsterne og deres børn, er der nogle meget enkelte tips.

Underholdning til fest

Gode råd om børn til bryllup

Sørg for et lokale/sted til børn ved brylluppet. Således kan de smutte fra bordet, når de får brug for at røre sig og der bliver ro til taler og sange. Sørg for at der er underholdning i form af spil, legelads, tegnefilm, Wii, Nintendo, fodboldbane eller andet, som samler, opholder og passer til børnenes alder. Vil man gøre lidt ekstra ud af det, kan man sørge for legetøj, storskærm eller projektor, hoppeborg, slush ice maskine, barnepige, en klovn, tryllekunstner eller noget helt andet – fantasien sætter grænsen – ikke børnene!

Børnefrit bryllup

Det skal understreges at det til hver en tid, er brudeparret der afgør, om der skal børn med til et bryllup. Som brudepar, har man lov til at planlægge et bryllup, uden børn, hvilket der kan være mange grunde til. Stort set alle forældre sætter i forvejen pris på en anledning til at få børnene passet. Er man som brudepar velvidende om at enkelte par har en nyfødt, kan den ny fødte, med undtagelse inviteres med pga. amning eller lign. – Det er der ikke noget galt i. Samtidig skal man overveje hvorvidt der er par, som ikke har umiddelbar adgang til børnepasning. F.eks hvis man har gæster der kommer langvejsfra og skal overnatte én eller flere dage i forbindelse med brylluppet.

Skriv en kommentar