Brudebuket alverdens brudebuketter

brudebuket bryllupskanalen

Brudebuketter er en af de vigtige tilbehør til dit bryllup, og er ifølge traditionen, det eneste i bryllupsplanlægning, som bruden ikke må blande sig i. Det er forbeholdt gommen. Dermed ikke sagt, at man alligevel ikke kan give sit besyv med på brudebuketten. For en brudebuket er mere end bare en buket blomster.

?VIDEO: Vælg den rigtige brudebuket

Brudebuketter

Brudebuketten opstod først som en brystbuket, senere anbragt i bæltet og først fra midten af 1800 tallet, blev det til det som vi kender som en brudebuket. Den mest kendte tradition i forbindelse med brudebuketteten er at bruden kaster sin buket, til de ugifte kvinder i selskabet. En anden skik vi stadig bruger herhjemme, er at lægge sin brudebuket på et afdød families gravsted, dette skulle betyde lykke.

?Artikel: Unikke og alternative brudebuketter

At finde den rette buket

Der er klassiske, runde buketter, dråbeformede, hjerteformede, rene blomsterbuketter, buketter med ”grønt” i form af blade eller grene. Der findes overdådige brudebuketter, med masser af eksotiske blomster, bær, glimmer, guld, sommerfugle eller måske blot en enkelt lille buket af liljer. Anset hvilken bryllupskjole du har valgt, er der masser af spændende muligheder for valg af brudebuket.

?VIDEO: Lav din egen brystbuket

Mandens opgave at finde den rette brudebuket

Selvom det er den kommende goms fornemmeste opgave, at vælge den helt rigtige brudebuket, kan bruden sikre sig, eller genopfriske, at gommen ved, hvilke blomster og farver hun kan lide og hvilke hun absolut IKKE vil se i sin buket. Vis ham gerne nogle eksempler på brudebuketter, som du synes god om. De fleste mænd sætter pris på, at få lidt inspiration og hjælp til kombinationer af farver og blomster, og hvis man ikke har lyst til at ”træde sin elskede over tæerne”, kan man evt. få en tæt veninde til at tilbyde sin assistance – og ad den vej, befale og kommandere alt hvad man, som brud kan have lyst til!

?VIDEO: Lav din egen blomsterdekoration

Design af brudebuketter

Det er dog mere og mere almindeligt, at det kommende brudepar sammen taler med blomsterbinderen, om hvad man godt kan lide og hvordan man ønsker  sin brudebuket skal designes. Hvis man evt. fremviser billeder af brudekjolen (Den kommende gom må endelig IKKE se billedet) kan mange blomsterbindere  få et rigtig godt indtryk af stilen og dermed være behjælpelig med nye spændende og kreative ideer. Ofte vælges blomster ud fra årstiden, men de fleste blomster kan bestilles hele året. Der er også mulighed for mere eksotiske blomster. Disse flyves til landet på bestilling. Husk at blomster og farvevalg i brudebuketten som regel angiver ”den røde tråd” i brystbuketter, invitationer, bordkort, borddekoration osv. Sidst men ikke mindst, så husk at holde brudebuketten rigtig, når du går op ad kirkegulvet. De fleste brudebuketter holdes nede omkring navlen og alt efter form og størrelse, holdes den så gæster og fotografer får den fulde nydelse af brudebuketten, idet du langsomt bevæger dig frem til dine elskede.

?VIDEO: Lav selv bordpynt og dekorationer til dit bryllup

Overvej i forbindelse med brudebuketten:

? Hvilke blomster

? Hvilke farver

? Hvor stor

? Facon/form

? Bær brudebuketten rigtig – også selv om du er nervøs

?SHOP: Accessories og tilbehør til dit bryllup

Hvilken brudebuket valgte du

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du enten valgte en klassisk buket eller en helt utraditionel skriv til på [email protected] og send gerne billeder med af din brudebuket. Du er også velkommen til at deltage i debatten i Bryllupskanalens gratis bryllupsforum. Her kan du få tips og triks af andre kommende brudepar og brude.

Læg en kommentar