Tips til valg af brudekjole

Brudekjole

Valg af din drømme brudekjole

Din brudekjole er selve bryllupsfesten, og det er den alle veninderne vil både beundre og misunde! Det er den perfekte brudekjole, alle piger drømmer om, fra de er helt små – derfor skal det også være den helt rigtige brudekjole du vælger til dit bryllup.

?SHOP: Køb lækre accessories til din brudekjole og bryllupsfest hér

Hvilken brudekjole passer dig bedst

Der er masser af muligheder, når man skal vælge sin brudekjole, skal den være kort eller lang, stor eller stram. Uanset om du er til det helt store skrud eller ej, så skal du ud at prøve – og prøv hellere for mange brudekjoler end for få! Prøv også andre typer og modeller, end den du umiddelbart tror du vil have – man kan jo blive overrasket. Det er vigtigt, at du bestiller tid i forretningen, så de kan give dig den bedste service, og finde den rette brudekjole til dig. Fortæl gerne hvor og hvornår du skal giftes, er der særlige omstændigheder, farver eller lign. som kan være gode informationer, i forhold til hvad de skal have klar til dig.

?VIDEO: Brudekjole trend 2010/2011 

Brudekjole prøvning

For de fleste kommende brude, er jagten på den perfekte brudekjole, (næsten) lige så vigtig som selve brylluppet. Dagen bruges ofte sammen med Mor og/eller de nærmeste veninder. For ikke at blive forvirret, over for mange meninger, kan det være en rigtig god ide, at begrænse antallet af familie og veninder til brudekjole prøvningen. Vælg i stedet de 1 – 3 personer, som du stoler på og som kender dig og din stil bedst.  Det er jo DIN brudekjole I leder efter! Hvis du skal prøve brudekjole flere forskellige steder, og måske over flere dage, kan det være en fordel at medbringe et digitalkamera, så du kan huske hvad du har prøvet, hvilken brudekjole forretning det var i og hvordan brudekjolerne så ud. NB! For at undgå kopiering af design, er det kke alle brudekjoleforretninger der tillader fotografering af brudekjoler. Spørg evt. til retningslinjerne, før du bestiller tid. Enkelte finder deres brudekjole, allerede når de prøver den første, mens det for andre er hårdt arbejde, at finde den perfekte brudekjole. Start derfor dagen med en brunch, så I er mætte og veloplagte. Bestil ikke for mange tider på én dag, og hvis du alligevel gør, så afset god tid til transport, forsinkelser og frokostpauser.

?VIDEO: Brudekjoler gennem tiden

Huskeliste til valg af brudekjole

Bestil tid i forretningen – i god tid
Sørg for at mor/veninder kan være med.
Afsæt god tid på dagen.
Kamera
Prøv flere brudekjoler og gerne forskellige modeller.
Prøv brudekjolen med dine brudesko, før du evt. får lagt den op!
Det er DIN brudekjole, derfor har du det sidste ord.
Det bringer uheld, hvis gommen ser din brudekjole før vielsen!

?ARTIKEL: Brudekjole guide

Hvordan finder man sin brudekjole

Det er måske det aller sværeste ved hele bryllupsplanlægningen, at finde den rigtige brudekjole. Men heldigvis er udvalget stort, så der er også en brudekjole du kan lide. Søg inspiration via brochure hos brudekjole forretningerne samt div. bryllupsmagasiner fra ind og udland. Det mest pudsige ved en brudekjole prøvedag er, at man kan have sig nogle forestillinger, inden man tager afsted og så prøver man en brudekjole, som man ellers ikke troede ville klæde en, som ender med at blive den brudekjoler man vælger. Det vigtigste er at prøve rigeligt med brudekjoler også selvom, du finder din drømme brudekjole som en af de første.

?VIDEO: Trash the dress – tør du smadre din brudekjole?

Se også vores indslag omkring valg af brudekjole

Hvilken brudekjole vælger du?

På bryllupskanalen hører vi meget gerne om jagten på den perfekte brudekjole. Send en mail direkte til redaktionen på ja@ bryllupskanalen.tv eller deltag i debatten i Bryllupskanalens gratis bryllupsforum.

Læg en kommentar