Bryllup i udlandet

Mange brudepar vælger at holde deres bryllup i udlandet. iflg. Star Tour rejser, der er Danmarks største rejsearrangør, er det hotteste lige nu, et bryllup i Italien eller Thailand. Men hvordan gøre man rent praktisk og er det ikke frygteligt dyrt. Bryllupskanalen hjælper dig igennem de vigtigste punkter før dit drømmebryllup i udlandet.

Drive in wedding i Las Vegas, eksotisk bryllup i Thailand, Bryllup på en hvid sandstrand på Hawaii, eller et mere traditionelt bryllup i jeres fælles ferieparadis i Italien – der er frit spil for vielser i udlandet.

Hvorfor bryllup i udlandet

Der kan findes masser af gode grunde til at lade sig vie i udlandet og vielse i udlandet er da heller ikke forbeholdt udlandsdanskere, eller danskere med tilhørsforhold til det land hvor vielsen skal foregå. Mange danske par vælger hvert år at indgå ægteskab i udlandet. For mange brudepar handler det om at bytte “suppe,steg og is” ud med kilometer lange, hvide sandstrande, varme nætter og et fantastisk, eksotisk bryllup under fremmede himmelstrøg. Hvis man overvejer at holde sit bryllup i udlandet, er det første man skal gøre op med sig selv: Kan vi undvære familie og venner – eller har vi evt. råd til at invitere alle de gæster, vi gerne vil have med til vores bryllup. Det næste I skal vælge er hvor i verden, I ønsker at indgå ægteskab.
Derud over er der stort set frit valg på alle hyller! Er der bryllupstraditioner, som stor, hvid brudekjole, strømpebånd, brudevals, brudebuket eller lign, er det blot et spørgsmål om at medbringe dette til jeres bryllup eller at bestille det i det pågældende land, i forvejen. Alt efter hvilket land man ønsker at blive viet i, kan der være effekter og accessories, som kan være svære at fremskaffe i den, for brudeparret, ønskede kvalitet. Udfordringen er at meget af kommunikationen omkring bestillinger og reservationer, kan komme til at foregå på mindre korrekt engelsk og ofte via email korrespondance pga. tidsforskel.

Papirarbejdet skal klares inden brylluppet

Udover planlægningen af selve bryllupsdagen i udlandet, er der også nogle praktiske ting, som skal være på plads før I tager afsted – hvis I altså ønsker et gyldigt ægteskab. Uanset hvor i verden I vælger at blive gift, bør man ALTID tjekke reglerne for indgåelse af ægteskab i det pågældende land, hos sin bopælskommune. De har ekspertise til at vejlede omkring reglerne i det pågældende land.
Sørg ALTID for at have styr på de officielle papirer, før afrejsen!
I enkelte lande, kan man komme ind fra gaden og indgå ægteskab, som også kan gøres gyldigt i danmark – men det er langt fra alle!

Vielse i udlandet

I værstefald må I forvente følgende godkendelser/dokumenter:
Godkendelse af retten til at indgå ægteskab (anskaffes hos jeres bopælskommune)
Denne godkendelse sendes/afleveres til hvor vielsen foregår.
Efter vielsen modtager I en vielsesattest, som skal underskrives af de lokale myndigheder, eller de udsteder et nyt officielt ægteskabsbevis.
Dette bevis afleveres, ved hjemkomst til Danmark, til jeres bopælskommune, som så igen kan udstede en gyldig dansk ægteskabserklæring/vielsesattest.

Papirarbejdet er dog langt fra så besværligt som det lyder, så lad jer endelig ikke skræmme.
Det vigtigste at huske er at godkendelsen (ægteskabserklæring) fra jeres bopælskommune, kun er gældende i 4 måneder og at jeres udlandske vielsesattest også skal godkendes umiddelbart efter hjemkomst! Sørg også for at være i god tid, når I skal have godkendt jeres ægteskab af de officielle myndigheder i udlandet (Der kan være kø og andre forhindringer – og her kommer man ikke bare tilbage “i næste uge”)

Flere brudepar vælger at holde deres bryllup i udlandet og hvad enten man vælger en international vielse, borgerligvielse, kristenvielse, muslimskvielse eller ikke-religiøsvielse, skal man have papirene i orden på forhånd.

Fordele og ulemper ved bryllup i udlandet

De, der overvejer at blive gift i udlandet er ofte forblændet af romantiske ideer om deres bryllup, og glemmer at tænke på al den nødvendige dokumentation og eventuelle officielle forhindringer, som kan lægge en dæmper på den fremtidige ægteskabslykke. Sørg derfor at alle de nødvendige papirer klares i ro og mag, så I kan holde jeres bryllup i udlandet med succes.

Der er mulighed for at undgå belastende familiemedlemmer til jeres bryllup
Du risikerer at skulle undvære vigtige familiemedlemmer eller nære venner til jeres bryllup
Et bryllup i udlandet kan (i visse lande) i sidste ende blive væsentlig billigere end at stort traditionelt bryllup i Danmark
Et bryllup i udlandet kan skabe mere samtale-værdi end et traditionelt bryllup i DK

Ønsker I et bryllup i udlandet, hvor vielsen foregår mere traditionelt og på skandinavisk (danskbryllup, svenskbryllup, norskbryllup), kan man med fordel vælge at indgå ægteskab i én af verdens mange danske sømandskirker, Norske Sjomandskirke eller i en Svenska Sjomanskyrka.

2 kommentarer til “Bryllup i udlandet”

  1. Jeg syntes den er super den her hjemmeside især for dem som skal giftes i udlandet og som er nysgerrig, jeg skal selv giftes til febuar i marokko med min forlovet så alt information om det er godt .

Skriv en kommentar