Bryllupsnatten: Tips fra Joan Ørting

Knald eller fald?

Holder man bryllup, kan man ikke komme udenom bryllupsnatten. Alligevel når alt for mange danske par, ikke at have sex på denne ellers så romantiske nat. Bryllupskanalen besøger hele Danmarks vidunderlige og sprudlende sexolog og forfatter, Joan Ørting til en snak om sex på bryllups natten, om hvad der skal til for at man kan kategorisere sin bryllupsnat som en egentlig succes. For bryllupsnatten er mere end bare et knald, det er den smukke start på livet, som mand og hustru.

Slutningen skal være lige så god som festen

Et bryllup stadfæstes med bryllupsnatten. Før danskerne var knapt så frie og pornoen blev fri, var denne nat for langt de fleste, den første og officielle, seksuelle debut. Sådan er det ikke længere, men uanset om man indgår ægteskab som jomfru eller ej, så er bryllupsnatten en ganske særlig aften, hvor elskov er en selvfølgelighed. Alligevel siger statistikken det stik modsatte. Iflg. Joan Ørting, er noget af det vigtigste, i forhold til en vellykket bryllupsnat, at brudeparret på forhånd aftaler, om de skal være sex.

Hvornår går brudeparret i seng

Tidligere var det, sådan at brudeparret forlod festen før bryllupsgæsterne, og der blev endnu en gang kastet ris efter det lykkelige brudepar, mens dåserne raslede hen ad grusvejen efter brudekareten. I dag er brudeparret ofte de sidste der forlader festen, for vi vil have det hele med! Det betyder samtidig at sengetiden kan indtræffe meget, meget sent – eller meget, meget tidligt, om man vil! Det er ikke længere usædvanligt at et bryllup, fortsætter til den lyse morgen. Dette faktum har stor betydning for selve bryllups natten, for den bliver hurtigt til bryllupsmorgenen! Efter 19 timers bryllup kan langt de fleste brudepar have mest brug for søvn, i brudesuitens behagelige gemakker, og netop derfor fortrænges lysten til sex.

Sex på bryllupsnatten

Det er afgørende at brudeparret, før brylluppet har forventningsafstemt deres bryllupsnat. Hvis bryllupsnatten skal blive en gensidig succes, er det vigtigt at brudeparret har aftalt, om der skal være sex eller ej – og ikke mindst, hvem der skal tage initiativet! Har brudeparret ikke indgået denne aftale om hvem der skal tage initiativ, er der nemlig stor fare for at man hurtigt ligger sig lidt for mageligt til rette – og så forsvinder bryllupsnatten for altid – uden at være fuldbyrdet.

Hvad forventer du?

Skal du have sex på bryllupsnatten, så hører vi gerne om dine/jeres forventninger til bryllupsnatten og særligt hvad I har aftalt på forhånd. Er du blevet gift, hører vi også gerne fra dig/jer. Send os en mail på [email protected] eller skriv din kommentar hér under.