Bryllupsplanlægning

bryllupsplanlægning

Planlæg dit bryllup

Der er mange ting at holde styr på, når et bryllup skal planlægges. Bryllupsplanlægning handler om struktur og nøje overvejelser. Det tager mere end et par måneder at planlægge et bryllup, hvis man samtidig skal have en hverdag til at fungere. Bryllupskanalen giver dig hér, nogle af de første aftaler, du skal have styr på.

?VIDEO: Test af gratis værktøj fra Google til din bryllupsplanlægning

Hvad gør vi i hvilken rækkefølge ?

Præsten/rådhuset er den første aftale I skal have på plads. Her skal I, i første omgang, have aftalt en dato og et tidspunkt for vielsen. Når tidspunktet og datoen for jeres bryllup er på plads, gælder det om at få booket rammerne for jeres bryllup. De mest populære restauranter, herregårde og slotte melder fuldt booket op til 24 måneder før! ja du så rigtig. Derfor er det også en vigtig faktor at tænke over og det kan endda blive nødvendigt at ændre datoen for vielsen. Mange brudepar vælger faktisk at tjekke ledige dage med feststedet, inden de aftaler deres bryllupsdato med præsten/rådhuset. En anden ting I skal overveje er, om I vil stå for hele bryllupsplanlægningen selv, eller I vil hyre en bryllupsplanlægger (weddingplanner). En bryllupsplanlægger kan stå for det meste, ved jeres bryllup og sørger for at alle aftaler og tidsplaner overholdes. Gratis er det selvfølgelig ikke, men ved en så stor begivenhed, som et bryllup er, kan det være rart med professionel hjælp.

Festunderholdning

Planlægning og aftaler

Når aftaler om vielse og feststeder er på plads, er det tid til at få lavet aftaler med musik, underholdning, transport og fotograf. Aftalen med bryllupsfotograf, bør bookes umiddelbart efter fastsættelse af dato og bookning af feststed. Således undgår I at den bryllupsfotograf I ønsker er optaget. Aftal evt. om I i første omgang kan lægge billet ind på dagen, for senere at vende tilbage med den endelige tidsplan og ordre. Find ud af hvor og hvornår I vil have musik på jeres bryllupsdag. I kirken, ved receptionen, under bryllupsmiddagen, ved brudevalsen, om natten. Skal det være livemusik, solosanger, kor, band eller en DJ? Lav aftaler! For musik til bryllup skal der til.

?ARTIKEL: Hjælp – jeg skal giftes, en 5-trins guide til bryllupsplanlægning

Planlæg og atter planlæg

Bruden skal ud at prøve brudekjoler. Find en dag (eller flere), hvor mor og eller veninder har god til til at tage med og bestil så aftaler i brudekjole forretningerne. Hvem skal stå for brudens hår – skal det være brudens egen frisør? Sørg for at frisøren har tid på bryllupsdagen og book evt. en prøveopsætning. Vær opmærksom på, at I ikke har en gældende aftale, før I har modtaget en ordrebekræftelse eller betalt depositum.

?ARTIKEL: Vælg det rigtig tidspunkt for vielsen

Huskeliste samt budget for jeres bryllup

Ja, det lyder næsten for banalt, men et bryllup kan hurtig løbe løbsk, hvis I ikke for styr på budgettet fra starten. Har I en opsparring eller skal I ud at låne penge til jeres bryllup. Et bryllupsbudget kan hurtigt blive overskredet og det er ærgerligt at have forventninger, der pludselig ikke kan blive indfriet, fordi man mangler penge. Derfor er det vigtigt, fra starten, at lægge et realistisk budget. Lav derefter en ønskeliste over de ting, som I vil have og start dér. Hvad er det vigtigste, hvad kan I undvære og hvor meget vil I afsætte til hver post? Undersøg muligheder og priser før I begynder at købe/bestille løs. Vær opmærksom på at ca. 40-60 procent af et bryllupsbudget igennemsnit bruges på maden/feststedet.  Juster de enkelte poster i jeres budget løbende, således kan der blive plads til det dér I pludselig bare må have!

?SHOP: Køb Festartikler til dit bryllup

Inspiration til din bryllupsplanlægning

Glæd jer til bryllupsprogrammer om både økonomi og om hvordan man overholder et bryllupsbudget hér på Bryllupskanalen. Indslagene bliver produceret løbende. Rigtig gode fornøjelse med jeres bryllupsplanlægning.

Læg en kommentar