Præster klar til at vie homoseksuelle

Kilde: Århus Stiftstidende

Syv ud af ti præster i Århus Stift, er klar til at vie homoskesuelle par

I Danmark er det stadig ikke lovligt, for præster at vie homoseksuelle par, i den danske folkekirke. Kirken må der imod kun velsigne par, der i forvejen har indgået registreretpartnerskab, på rådhus. En ny rundspørge, foretaget af Berlingske Research, viser at syv ud af ti præster i Århus Stift, gerne vier homoseksuelle par, i den danske folkekirke. Samtidig er ikke mindre end halvdelen af præsterne, på landsplan også er klar til at lukke de homoseksuelle par ind.

? VIDEO: Lesbisk bryllup

Danmark sakker bagud

I 1989 skrev Danmark ellers verdenshistorie, ved at indføre af registreret partnerskab, men er siden gået i stå. Holland var de første til at gå hele vejen og tillod ægteskabe, mellem par af samme køn, helt tilbage i 2001. Danmark sakker bagud i forhold til vores europæiske naboer, der har ændret ægteskabslovgivningen, så den også tillader vielser af par, af samme køn. De europæiske lande, der allerede har ændret ægteskabslovgivningen er : Spanien, Portugal, Belgien, Sverige, Norge og Holland. Derudover har lande som Sydafrika, Canada og Argentina også lovliggjort ægteskab mellem homoseksuelle par.

Partiernes holdning til homoseksuelle vielser

Dansk folkeparti : Imod
Konservative : Vil ikke tage stilling
Venstre : Imod
Liberal Alliance : Overvejende for
Det radikale venstre : Overvejende for
Socialdemokratiet : Overvejende for
Socialistisk Folkeparti : For
Enhedslisten : For

? Landsforeningen for bøsser og lesbiske

Hvad mener du

Kender du nogen, eller har du selv indgået ægteskab, med efterfølgende kirkeligvelsignelse, eller lever du i registreret partnerskab, så hører vi gerne om dine erfarringer. Skriv i kommentarfeltet herunder, eller send en mail til [email protected] Vi ser frem til at høre om dine oplevelser.


En kommentar til “Præster klar til at vie homoseksuelle”

  1. Hej

    Kender i nogle midtjyske præster (Herning, Ikast, brande, ringkøbing osv) Der er villige til at vie et lasbisk par 😀

    Hilsen Sofie

    Svar

Læg en kommentar

%d bloggers like this: