Udendørs bryllup skal planlægges

De fleste brudepar, der planlægger et udendørs bryllup, går op i vejret og tjekker 5 døgnsprognoserne lang tid før deres bryllup. Til trods for at vi bor i et regnvejrsland, så er et udendørs bryllup, nærmest indbegrebet af et let og romantisk bryllup. Måske er statestikken over regnvejrsdage, netop årsagen til, at rigtig mange kommende brudepar drømmer om sol og sommer på den store dag. Alligevel kan regn ikke ødelægge et bryllup, hvis bare man er forberedt på at regn kan forekomme, når brylluppet afholdes udendørs.

Det ideelle udendørs bryllup

Når man som kommende brud og gom søger inspiration, til det kommende bryllup, vil det ofte være via Internettet, de kulørte magasiner, bryllupsbilleder og reklamebilleder fra Danmark og udlandet. Inspirationen til et bryllup, kan man få overalt og være repræsenteret af smukke, danske lørdage med høj sol, og fungere som den primære inspirationskilde, til de kommende brudepar, som ønsker sig et klassisk dansk udendørsbryllup. Selvfølgelig er der også varme sommerdage, i Danmark, som er perfekte til et udendørsbryllup. Hvem husker ikke 3 uger med hedebølge sidste sommer. De brudepar der valgte deres bryllupsdato her, var rigtig heldige med vejret. Man tænker hurtigt at f.eks juni og juli er perfekt til et udendørs bryllup, men statistisk set, kan august og september være lige så gode, måske bedre …?

Planlæg med en plan-B

Planlægningen af et udendørs bryllup, kræver en del af brudeparret. Der er mange faktorer, man skal have styr på, men sørg altid for at have en plan-b. Skal brylluppet holdes ude – og er dit bryllup planlagt forud for 5-døgnsprognosen i vejrudsigten eller med formodninger om en tør juni, er det altid vigtigt at have en nødløsning. Der er massere af muligheder for nødløsninger i tilfælde af regn. Lej et telt, sørg for ly og læ, i form af parasoller eller solafskærmning, som kan bløde af for støvregn eller lokale regnbyger. Hvis man har forberedt sig på det værste, er der ikke noget der kan ødelægge brylluppet.

Hvad tillader vejrguderne

Der er intet til hindres for at planlægge det perfekte udendørsbryllup, men sørg altid for en backupplan, hvis vejrguderne har andre planer. De fleste brudepar planlægger afholdelse af et bryllup indendørs – men med mulighed for at flytte brylluppet udenfor, hvis vejret tillader det. I forhold til det danske vejr, og i forhold til indfrielse af forventningerne, op til sit bryllup, kan denne løsning og tilgang til afholdelse af udendørsbryllup, synes både praktisk og langt mere overskuelig.

Lad dele af brylluppet foregå udenfor

Hele brylluppet behøver ikke at forgå udendørs. Man kan f.eks. sagtens lade bryllupsmiddagen foregå indendørs. Hvis vejret er til det, vil bryllupsgæsterne automatisk trække udendørs, når tidsplanen tillader det. Ønsker man at brylluppet skal have et islæt af udendørsstemning, kan man indrette gårdhaven, haven, eller altanen så den indbyder bryllupsgæsterne til at opholde sig udendørs.

2 kommentarer til “Udendørs bryllup skal planlægges”

 1. Min moster og onkel blev gift på stranden i Gilleleje – og jeg var brudepige.

  Det var egentlig meningen, at de skulle stå i sandet lige ved vandkanten, men det styrtede ned allerede fra morgenstunden. Derfor blev der takket være de søde gæster hurtigt sat en pavillion op på en græsplæne i nærheden.

  Under vielsen stod alle gæsterne med paraplyer, og man kunne næsten ikke høre, hvad brudeparret sagde til hinanden, fordi regnen larmede. MEN – lige i det de havde givet hinanden ringene på standsede regnen, og uanset, hvor utroligt det lyder, så kom solen og strålede lige ned på dem, da de kyssede hinanden.

  Det var SÅ romantisk!!

  Dog blev hendes kjole lidt beskidt for neden, da vi gik igennem det våde sand.. Men det giver lidt personlighed og historie til slæbet, som jeg har lånt til mit bryllup d. 22. maj.. 🙂

  Held og lykke til jer, der skal have et romantisk udendørs bryllup…

  Svar
 2. Hejsa. Ved du hvem de fik til at vie sig, når nu det var på en strand??
  Hilsen Karina

  Svar

Læg en kommentar

%d bloggers like this: