12 bryllupsfilm du skal se

Når man forbereder sit bryllup, gør man sig mentalt klar. Man læser bryllupsmagasiner og finder inspiration på nettet. Når nedtællingen er igang til den store dag, kan man nyde aftenerne op til sit bryllup med nogle gode bryllupsfilm. Bryllupskanalen har fundet 12 stk. af slagsen, du ikke må gå glip af, før dit bryllup.

27 Dresses 2008

Jane er romantiker og hun elsker bryllupper. Indtil videre har hun været henvist til pladsen, som brudepige 27 gange, men hun håber på en rolle som brud, og meget gerne med sin chef, som brudgom. Ham er hun nemlig hemmeligt forelsket i, men desværre møder han Janes søster, og forelsker sig i hende i stedet. Så nu må Jane gøre noget, for at hun ikke skal være brudepige for 28. gang.

Medvirkende.: Katherine Heigl, James Marsden, Judy Greer, Edward Burns og Malin Akerman.

Mit store fede bryllup 2005

Mød Michael, Albert, Stanley og Sefa – fire festglade fyre, der med hastige skridt, nærmer sig 30-års fødselsdagen, og stadig opfører sig som om de var teenagere. Livet er én stor fest, med speederen i bund, øl i hånden og armene omkring de helt forkerte kvinder. Ikke destomindre støder de ind i et problem: Michaels lillebror Sione, den lille dreng de har taget sig af og passet på, har vokset sig stor og skal giftes. Og Sione gider ikke se på, at hans bryllupsfest ryger samme vej, som alle de andre bryllupper, det hærgende firkløver har efterladt i ruiner. Derfor har han stillet dem et ultimatum: medbring rigtige kærester til brylluppet, eller bliv væk! Brylluppet skal allerede stå, indenfor en måned, så de fire gutter har mere end almindeligt travlt med at finde deres indre flottenhejmeren frem og støve gode, pålidelige og charmerende kærester op.

Medvirkende : Robbie Magasiva, Iaheto Ah Hi, Shimpal Lelisi, Pua Magasiva, Oscar Kightley

Bride Wars 2009

Emma og Liv har været bedste veninder hele livet. Nu har de begge fundet deres drømmeprins og begge skal giftes. Men da deres bryllup uheldigvis er booket samme dag og sted, og ingen af dem er villig til at give sig, bliver de glødende uvenner og en nådesløs krig bryder ud. En rigtig sød film om veninder, kærlighed, misundelse, og om at være en rigtig Bridezilla …

Medvirkende: Kate Hudson, Anne Hathaway, Bryan Greenberg

The wedding planner 1994

Mary Fiore arbejder som bryllupsarrangør, og hun er en sand mester til sit job. Til gengæld er det så som så med romantikken i hendes eget liv – indtil hun møder den unge læge Steve. Desværre viser det sig, at Steve er forlovet med den rige forretningskvinde Fran. Og det er Mary, der skal arrangere deres bryllup.

Medvirkende : Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Bridgette Wilson, Justin Chambers

Fire bryllupper og èn begravelse 1994

En vaskeægte klassikker. Otte venner. Fem præster. 11 bryllupskjoler. 16 svigerforældre. 2000 glas champagne. Og to mennesker, som er som skabt for hinanden, men har for travlt med at gå til bryllupper, til at opdage det. Det er ingredienserne til en af de mest charmerende komedier i nyere tid, Mike Newells elskelige kæmpesucces, som fik kritikere og publikum over hele verden til at overgive sig betingelsesløst.

Brudens far 1991

Brudens Far er komediesuccesen om George Banks, en velmenende far, som forsøger at forberede sin datters bryllup. Problemerne starter da datteren, faderens øjesten, helt uventet annoncerer sin forlovelse. Der starter nu en hel kæde af forviklinger. Alt, lige fra et kaotisk første møde, med den kommende svigersøns familie, til en forrygende snestorm, på selve bryllupsdagen.

Medvirkende: B.D. Wong, Diane Keaton, George Newbern, Kieran Culkin, Kimberly Williams, Martin Short, Steve Martin

The Wedding Date 2005

Robbie er bryllups-sanger. Han elsker sin kommende kone. Hun elsker ikke ham, og hun er ikke hans kommende kone. Robbie synker i melankoliens hav, og bliver en alt andet end romantisk sanger. Julia er servitrice. Hun elsker sin kommende mand. Han elsker penge og snedig utroskab. De bliver vel lige netop ikke gift, for mon ikke Robbie og Julia er det perfekte par? Det siger Billy Idol ihvertfald, at de er, og han ved meget om White Weddings.

Medvirkende: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor, Alen Covert

Runaway Bride

Ike Graham er en omtalt journalist fra New York, kendt for sine foragtelige causerier om kvinder. Da han netop står og mangler stof til sin næste artikel, hører han om en usædvanlig mandesluger, Maggie Carpenter, som er kendt for at have forladt flere mænd ved alteret. Da Ike tilmed skriver en artikel om denne kvinde, bliver han fyret af sin chef, som også er han tidligere kone og hun er godt træt af hans skriverier. Så bestemmer han sig for at rejse til Maggies lille hjemby Hale, for at få sandheden at vide. Maggies familie og de øvrige indbyggere driller hende allerede med hendes vane med at forlade sine mænd ved alteret. Da Ike ankommer, er datoen allerede bestemt for hendes bryllup nummer fire og alle venter spændt.

Medvirkende: Julia Roberts, Richard Gere, Joan Cusack

What happens in Vegas 2008

Til begges overraskelse vågner Jack og Joy op sammen i sengen efter en vild nat i Las Vegas. De er oven i købet blevet gift, og problemerne bliver ikke mindre, da det står klart, at de har vundet en masse penge aftenen før. Begge vil de skilles og have alle pengene, men ender i stedet med at blive dømt til at leve sammen i seks måneder for at få pengene udbetalt. Og det går ikke stille af.

Medvirkende: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Rob Corddry, Lake Bell

Muriels Bryllup 1994

Komedie om Stakkels Muriel, en overvægtig ulykkelig 22 årig der meget gerne vil giftes, men som ikke lige har heldet med sig. Oplev hvordan hun på gang på gang prøver at score sin livs udkårne i denne herlige komedie. Filmen vandt tre priser ved Australien film institut, for bedste film, bedste skuespiller (Toni Colette) og bedste bi rolle (Rachesl Griffiths)

Medvirkende: Toni Collette, Sophie Lee, Roz Hammond, Bill Hunter, Gabby Millgate

My big fat wedding 2002

Familien Portokalos er bekymrede for deres datter Toula. Hun er 30 år gammel, og stadig ugift! Det går ikke, og Toula er også parat til et kursskifte. Hun har indtil nu arbejdet i familierestauranten Dancing Zorba’s, og hun begynder nu i stedet at arbejde på sin tantes rejsebureau. Her møder hun gymnasielæreren Ian Miller, som hun sporenstregs forelsker sig i. Men Ian er høj, smuk, og aldeles ikke græsk. Toula er usikker på, hvad hendes fader vil synes mindst om; at Ian er “ugræsk” eller at han er vegetar. Men dette får pludselig mindre betydning, da Ian frier til hende. Spørgsmålet er nu, om hun kan få ham døbt i den græsk ortodokse kirke, og ikke mindst få sin families accept – og i sidste ende det helt store græske bryllup!

Medvirkende: Toula Portokalos, Nia Vardalos, Ian Milller, John Corbett, Gus Portokalos, Michael Constantine

Wedding Crashers 2005

Jeremy og John er nogle rigtige ladykillers. De har fået den geniale idé at bruge deres weekender på at crashe bryllupsreceptioner. Der finder man nemlig den helt rigtige romantiske stemning. når man skal forføre medlemmer af det andet køn. Men det kyniske foretagende bliver pludselig vendt på hovedet, da John forelsker sig stormfuldt i en bryllupsgæst.

Medvirkende: Owen Wilson, Vince Vaghn, Christopher Walken, Rachel McAdams, Isla Fischer

En kommentar til “12 bryllupsfilm du skal se”

Læg en kommentar

%d bloggers like this: