Festlig Kagefigur til bryllupskagen

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Skal der være bryllup, skal der også være en bryllupskage, og til en bryllupskage skal der være en bryllupskagefigur. En bryllupskagefigur findes i nærmest alle afskygninger. Hvordan skal din kagefigur se ud, og hvad skal den være lavet af? Bryllupskanalen har taget et kig på nogle af de mange forskellige bryllupskagefigurer.

kagefigur

Den traditionelle og billige

Den kender vi. Den man har mødt i singleudgaven som konfirmand eller konfirmandinde på toppen af kransekagen. Hun har brunt eller gult hår og er iklædt en marmorhvid konfirmationskjole. Han har sort eller gult hår og iført en stiv sort habit. I samme serie findes den mere voksne udgave, hvor de 2 nu danner par som nygifte og konfirmandinden har fået et lille slør. Denne kan erhverves hos de fleste almindelige bagerier og kan ofte være den man får med i prisen, med mindre man har aftalt andet med bageren.

?SHOP: Køb din kagefigur her

Den spiselige

Den spiselige vil typisk være lavet af marcipan. En dygtig konditor kan fremtrylle de mest fantastiske kagefigurer til bryllupskagen. En spiselig kagefigur til bryllupskagen kan være udformet som traditionelt brudepar, som store eller små marcipanblomster eller noget helt andet. Vælger man en spiselig kagefigur til sit bryllup er det kun fantasien der sætter grænser. Spørg altid konditoren hvad han eller hun kan anbefale af figurer og se gerne billeder fra tidligere kagefigurer, som han/hun har konstrueret. Har man som brudepar særlige ønsker til design af kagefiguren, er det helt sikkert også en mulighed.

?SHOP: Kageknive og kageknissæt

Den friske

Den friske kagefigur består af enten friske blomster, friske bær eller frugter. Der er ingen regler for hvor mange bær, frugter eller blomster der skal være på, eller om et kun skal være den ene slags. Vælger man friske blomster i stedet for en traditionel kagefigur, bør man tænke farvevalg og valg af blomster ind i farvetemaet for sit bryllup. Er farvetemaet for et bryllup rød, ville det være oplagt at holde sig til den røde farve og lade dén være gennemgående i dekorationen af bryllupskagen. Det samme gælder for brudebuketten, vælger man pynte bryllupskagen med blomster, er det smukt, hvis der er en rød tråd i forhold til blomstervalg i begge dele. Der er ikke noget til hindres for at vælge blomster der ikke er spiselige – dog bør man holde sig væk fra de aller mest giftige blomster. Husk at checke det med blomsterdekoratøren, før brudebuketten bestilles, hvis I ønsker at bruge nogle af de samme blomster på bryllupskagen!

Porcelænsskulptur

En porcelænskagefigur vil ofte ligge i den dyre ende (fra ca.  200kr.), men nogle af dem er også så smukke og enkle at kagefiguren i porcelæn kan ende med at blive én af de ting man gemmer efter sit bryllup. En kagefigur af porcelæn er nem at have med at gøre. Den er ikke så skrøbelig som mange af de øvrige kagefigurer på markedet – med mindre man kaster den på gulvet. En porcelænsfigur kan vaskes ren før den placeres på bryllupskagen og er samtidig let at gøre ren, efter at have prydet toppen af bryllupskagen.

Den sjove

Er man mere til sjov og spass, så findes der en serie forskellige, sjove kagefigurer. Nogle af kagefigurerne byder bl.a. på brud med kagerulle, bruden der bærer gommen, gommen der trækker bruden i håret og vice versa. Disse udgaver kan vække stor begejstring hos bryllupsgæsterne, hvis altså man vælger en figur, som parodierer brudeparrets forhold. Den sjove kagefigur findes i en tegneserieagtig udgave samt som et mere naturlig brudepar.

Den eventyrlige

Den eventyrlige bryllupskagefigur kan forekomme som et rigtigt prinse og prinsesse par, med guldglimmer, slør af tyl og en masse smukke detaljer. Alternativt findes der også bryllupskagefigurer der er udfærdiget som dyr. Er man svineavler kunne man måske finde det fornøjeligt med et lysserødt grisebrudepar. Det er selvfølgelig også tilladt at vælge en eventyrlig kransekagefigur udformet som et frø-brudepar eller noget helt tredje.

Den personlige

Den personlige bryllupskagefigur kan være alt mellem himmel og jord. Det kan være en idé i selv har fået udfærdiget hos en guldsmed, en keramiker, hos konditoren eller noget helt andet. Det kan være blomster fra haven, et monogram eller måske et billede af jer selv, malet på bryllupskagen. Forestil dig hvor smukt bryllupskagen kunne dekoreres med små personlige ægteskabsløfter, hvor I først ser hinandens løfter, når kagen skal skæres. Skal man have en personlig kagefigur, er det kun fantasien der sætter grænser. Find ud af hvad der betyder noget for netop jeres forhold og forsøg at få det omsat til en kagefigur eller dekoration til kagen.

Gør det selv

Der er absolut intet til hindres for at lave sin egen kagefigur, det skulle da lige være mangel på tid op til brylluppet. Vælger man et holdbart materiale, kan kagefiguren laves i god til inden brylluppet. Vælg et materiale i er fortrolige ved at skulle arbejde med. Her kan modellervoks være en acceptabel løsning, hvis man ikke i forvejen er den store gør det selv pige eller en rigtig handymand. Vær opmærksom på at det kan være svært at opbygge en konstruktion der tillader at bruden bliver så høj og slank, som de fleste brude godt kunne tænke sig – så der er altså ingen grund til at bebrejde den kommende brudgom, hvis han har stået for udførelsen af bruden. Ønsker man høje og slanke figurer, kan det være nødvendigt at opbygge figurerne omkring et skellet af f.eks. ståltråd.

Brud og brud eller mand og mand

Kagefigurer til bryllupskagen fås nu også som fine brud/brud eller gom/gom brudepar. Udvalget af færdig producerede kagefigurer er dog stadig begrænset. Alternativt kan man vælge friske blomster, håndlavede figurer eller én af de øvrige ovenstående muligheder.

Hvilken bryllupskagefigur skal der være på din bryllupskage?

Har du købt eller bestilt jeres kagefigur til jeres bryllupskage, så vil vi gerne se billeder af den. Send os en mail på [email protected] , hvor du fortæller hvor kagefiguren er købt og hvorfor det lige blev den. Har du holdt bryllup, så hører vi også gerne om din jagt på kagefiguren til din bryllupskage.

4 kommentarer

 1. Tabitha siger:

  God idé med at få skrevet sine ægteskabsløfter på bryllupskagen. Det havde jeg slet ikke tænkt på. Det gør det også endnu mere spændende!

 2. Lone Bramsen siger:

  Ved ikke rigtig hvad vi skal vælge, synes de kagefigurer, der er på markedet er lidt pop til os. Vi vælger nok at dekorerer vores bryllupskage med friske blomster.

 3. Men hvor køber man de mere spændende figurer henne? Har kun kunne finde dem på billeder på nettet, men ikke nogle steder hvor man kan købe disse.
  F.eks. Starwars, D&D, Harry Potter eller lign.

 4. Tv-guide siger:

  Man kan helt sikkert købe nogle sjove og spændende figurer Asien eller USA. Prøv at eksempelvis at søge hos Alibaba.com

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Lækre velkomstdrink

Af Bryllupskanalen

Lækker forret til dit bryllup

Af Bryllupskanalen

Mad til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Vin til bryllup og fest

Af Bryllupskanalen

Valg af vin til dit bryllup afhænger af hvilken menu, I ønsker at servere for jeres gæster. Bryllupskanalen ser på hvordan man finder den rigtige vin, sammensætter en vinmenu og hvor meget jeres gæster drikker. Få et hurtigt overblik og inspiration til at vælge den rigtige vin til dit bryllup, med denne miniguide til valg af vin til din fest.

Lav din egen Champagne Mojito

Af Bryllupskanalen

Server den lækreste Champagne Mojito som velkomstdrinks til jeres bryllup. Champagne Mojito er en eksklusiv, frisk og velsmagende velkomstdrink, til et varmt sommerbryllup. Velkomstdrinks er den perfekte start på et vellykket bryllup. Hér får du én af årets mest trendy opskrifter, på den lækreste velkomstdrink med champagne.

Festlig Kagefigur til bryllupskagen

Af Bryllupskanalen

Kagefigure til din bryllupskage er nærmest en uundværlig del at dine bryllups accessories. Bryllupskanalen har set på det store udvalg af kagefigurer til bryllupskager. Vælg din favorit til toppen af bryllupskagen, så den vigtigste kage i dit liv, bliver fuldendt og perfekt.

Klar til Cupcakes

Af Bryllupskanalen

Eventyrlige cupcakes er en fantastisk måde at servere sin bryllupskage. Med de små søde kager er der uanede muligheder for toppings og designs. Cupcakes til dit bryllup er den nye bryllupskagetrend. Her kan du læse, hvad det er, der gør Cupcakes til den nye og trendy bryllupskage

Links

BROHOLM GODS

På Broholm Gods gør vi jeres drøm til virkelighed. Lad os danne rammen om den mest fantastiske, romantiske og eventyrlige bryllupsfest, som I og jeres gæster aldrig vil glemme. Vores topprofessionelle personale står klar til at give jer jeres livs oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Broholmsvej 32
5884 Gudme

Tlf. 62 25 10 55 | Besøg Website »

Restaurant Gisseløre

De bedste råvarer i hyggelige omgivelser. Restaurant Gisseløre tager imod selskaber op til 149 personer i samlet lokale, med udsigt over kalundborg fjord.

Radiovej 2
4400 Kalundborg

Tlf. 59 51 07 45 | Besøg Website »