Valg af Bryllupsmenu

Mad til bryllup

I bund og grund handler et hvert bryllup om kærlighed – bruden og gommens kærlighed til hinanden. Men rammerne om brylluppet er også vigtige – det er jo kun denne éne gang i livet. Mad til jeres bryllup er en af de rigtig vigtige ting,  når I vælger mellem slot, herregård, restaurant og festlokale eller vil stå for det selv. Her får I gode råd til den gode bryllupsmenu.

Dejlig mad til et eventyrligt bryllup

Tarteletten er en død sild! Men hvilken bryllupsmad serverer man så, når rejecocktail, syltet rødkål, brun sovs og tarteletter ikke længere er et hit? I gamle dage var den vigtigste ingrediens i en bryllupsmenu mængden! Det handlede om at få spist bryllupsgæsterne godt af og når gæsterne forlod bryllupsbordet, med fyldte maver, kunne de tænke ”puha.. en god middag – jeg er godt nok mæt!” I dag sammensættes bryllupsmenuen lidt anderledes. Smagsoplevelser, råvarer, variation og lethed er i fokus.

Valg af bryllupsmenu

Det store valg skal træffes, når maden til jeres bryllup skal vælges. Alt efter antallet af forventede indslag, i form af taler, sange mv. til brudeparret, kan man variere antallet af bryllupsretter. Brudevalsen skal dog danses inden midnat, så et godt udgangspunkt er 4 retter. Forret, mellemret, hovedret og dessert.

En sommer bryllupsmenu kunne karakteriseres således:

  • Forretten består ofte af frisk fisk/skalddyr
  • Mellemretten kan bestå af f.eks. torsk
  • Hovedretten kunne være lyst kød f.eks. kalvefillet
  • Desserten kunne være is og kage, anrettes med friske bær

Foruden disse 4 bryllupsretter, serveres der ved gæsternes ankomst til feststedet også en appertif, i form af små lækkerier og velkomstdrinks. Og hvis man ønsker at bryllupsfesten skal fortsætte til den lyse morgen, er der anledning til natmad – som ikke må forveksles med ”skrub-af-mad”. Endnu engang er der tale om lette lækkerier, så man efterfølgende er i stand til at fortsætte bryllupsfesten på dansegulvet.

Bryllupsmenu med årstidens råvarer

Uanset hvad tidens trend dikterer, så er der selvfølgelig frit valg på alle hylder, når jeres mad skal vælges – og der er da heller ingen grund til at spise fisk til sit bryllup, hvis man er mere til kalvemørbrad. Tal med jeres kok eller køkkenchef om jeres forventninger, ønsker og ideer. En dygtig kok kan også fremtrylle eventyrlig bryllupsmad med udgangspunkt i gode danske egensretter. Vælg årstidens råvarer – de er fulde af smag, er sprødest, bedst og ikke mindst billigst!

Tips til at sammensætte sin mad til bryllup

  • Vælg årstidens råvarer
  • Vælg ikke for mange retter, brudevalsen skal danses inden midnat
  • Sammensæt en let bryllupsmenu, så gæsterne kan danse når de forlader bryllupsbordet.

Selve bryllupsmenuen sammensættes først ca. 2-4 måneder før brylluppet.

Husk du kan se vores indslag omkring valg af bryllupsmenu Mad til bryllup

Læg en kommentar