Undgå bryllupsnerver

Så ruller årets bryllupper, og indenfor de næste 4-5 måneder, vil flere tusinde danske par lade sig gifte. Uanset om det bliver med ammen i kirken eller Ja på rådhuset, så er bryllupsnerver helt uundgåelige, hvis du er én af dem der skal giftes. Bryllupskanalen giver dig tips til at tage toppen af nerverne og nervøsiteten, op til dit bryllup.

? VIDEO: Klar til kirkebryllup

Undgå stress

Husk at slappe af. Stress i hverdagen er din værste fjende, hvis du vil undgå bryllupsnerver. Sørg for at have god tid til din bryllupsplanlægning og husk at et bryllup ikke planlægges over en weekend. Brug den tid du har, men undgå at stress, over den del af planlægningen du ikke når. Et bryllup skal være vidunderligt, men det skal tiden op til brylluppet også være!

? VIDEO: Gratis bryllupsplanlægning på Google

Forkæl din krop

Sørg for at drikke rigeligt med vand – det giver også en flot hud, så den kan være perfekt på din bryllupsdag. Slap af og sørg for at at din nattesøvn ikke bliver ødelagt af tanker om hvad du skal huske, hvad du har glemt og hvad du godt kunne tænke dig. Sørg for at fralægge din bryllupsplanlægning minimum 30 min. før du går i seng. Brug evt små gule Post it´s, hvis der er ting du skal huske dagen efter.

? SHOP: Flotte bryllupsballoner

Hold træningen ved lige

For at holde hovedet koldt, er det vigtigt at du holder dig i form. Frisk luft styrker din koncentration og giver dig mere overskud, til alle bryllupsplanerne. Gå lange ture, løb eller tag en rask cykeltur. Motionerer du ikke regelmæssigt, har du nu verdens bedste undskyldning for at afsætte tid til det. Hvem vil ikke have en lækker krop under den vidunderlige brudekjole?

? VIDEO: Smid 5 cm med 3 nemme maveøvelser

Brug tid på dig selv

Sørg for at din planlægningsface også kommer til at indeholde andet end bryllup, bryllup og bryllup. Shop, gå på cafè med veninderne, i biografen med din elskede, svømmehallen eller noget helt andet. Bare det er hverdagsagtigt – og for alt i verden noget der ikke har noget med brylluppet at gøre! Ellers bliver du ganske enkelt ulidelig, for dine omgivelser og gassen går af din bryllupsballon.

? ARTIKEL: Undgå stress på din bryllupsdag

Forkæl hinanden

Husk nu at I skal være mand og kone. Det er faktisk det, jeres bryllup handler om. Sørg for ikke at glemme hinanden i alle forberedelserne. Giv jer tid til hinanden, lyt til hinanden og glem ikke de små ting i hverdagen. Husk at kysse og kramme flere gange om dagen, send små søde sms´er til hinanden og hver sammen.

? VIDEO: Joan Ørting giver tips til bryllupsnatten

Få hjælp til brylluppet

Sørg for at du ikke står med det hele selv, mange kan og vil gerne hjælpe. Sørg for at uddelegere opgaverne, og gerne i god tid. Når I sidder med jeres bryllupsplan og indkøbsliste, kan I begynde at overveje hvem der kan hjælpe med hvad. Skal I have telt i haven, er det oplagt at spørge et par af de store, stærke gutter, om de vil hjælpe dagen før. Skal der bindes buketter eller laves blomster dekorationer, kender I sikkert én der ville elske at udfolde sine kreative evner. Hvem sørger for champagne? Vil nogle af veninderne være med til en kreativ aften, hvor I kan lave takkekort? Der er massere af små og store opgaver, som man sagtens kan bede om hjælp til, og spørger man om hjælp i god tid, er der større sandsynlighed for at jeres gæster gør det af lyst – og ikke fordi de føler sig presset. Når man uddelegerer opgaverne i god tid, får I også et flottere og bedre resultat.

? VIDEO: Temabryllup med hjælp fra venner og familie

Hold budgettet

Det sværeste ved at skulle planlægge, og afholde et bryllup, er at vælge fra? For hvad må man bare have og hvad kan man undvære eller spare på? Jo tættere du kommer på dit bryllup, desto større er sandsynligheden for at den økonomiske del, vil blive en stressfaktor. Du vil igennem hele planlægningsfasen falde over ting, du bare ikke kan leve uden. Være realistisk og sørg for, allerede fra starten, at have en buffer, så du har råd til småanskaffelser som nips, servietter, lys og små detaljer, som kan sætte prikken over i´et til jeres bryllup.

? ARTIKEL: Hvad koster det perfekte bryllup?