Portræt: Lesbisk bryllup

Man siger kærlighed har ingen alder, men hvad så når kærligheden viser sig at være af samme køn? Bryllupskanalen har mødt to kvinder, Lea og Kate, som har sagt ja til hinanden. Men før de kunne få en kirkelig velsignelse, måtte de en tur forbi rådhuset.

? VIDEO: Et smukt og billigt rådhusbryllup

Registreret partnerskab

Hvert år vælger ca. 300 homoseksuelle par at indgå registreret partnerskab. Et registreret partnerskab er en juridisk bindende aftale, på ligefod med almindelig vielse, som også foregår på rådhuset. I Danmark er det ikke tilladt for homoseksuelle at blive gift i kirken, men ca. 150 bøsser og lesbiske par fortsætter til kirken, for at få en kirkelig velsignelse af deres ægteskab. Hvilken betydning har det for dagen, at man ikke kan blive gift i kirken, når man er lesbisk og troende.

? VIDEO: Ægteskab og ægtepagt

Et næsten traditionelt bryllup

Kate og Lea er begge medlemmer af den danske Folkekirke og ønskede et rigtigt bryllup. Derfor var der da heller ingen tvivl om at brylluppet skulle indgåes i kirken, men som alle andre homoseksuelle, måtte de starte deres bryllupsdag med en tur på rådhuset. Gæsterne var først inviteret til kirken, for det var den kirkelige velsignelse, der skulle være i fokus. Kate og Lea som allerede var gift, da de ankom til deres eget kirkebryllup, blev fulgt op ad kirkegulvet af hver deres far. Der udover var den kirkelige velsignelse næsten som et helt traditionelt kirke bryllup, med salmer, en smuk og meget personlig tale fra præsten – og selvfølgelig et kys.

? VIDEO: Se et Kirkebryllup

Homoseksuelt bryllup og traditioner.

Ved et homoseksuelt bryllup, er der nogle helt elementære traditioner, der med enkelte justeringer, sagtens kan blive en del af drømme brylluppet. Kate og Lea havde valgt at de begge skulle følges op ad kirkegulvet af deres fædre. Èn ad gangen, selvfølgelig. Lea er ikke kjole-pige, så hun valgte en smuk, hvid skræddersyet smooking, mens Kate var faldet for en vidunderlig brudekjole. Kagefiguren til bryllupskagen havde de bestilt over internettet, for det gik jo ikke med en mand og en kvinde på toppen, som de sagde. Kate og Lea havde på forhånd aftalt med deres gæster at kvinderne måtte kysse Lea, når Kate forlod bryllupsmiddagen, for at pudre næsen og vice versa.

En kommentar til “Portræt: Lesbisk bryllup”

  1. Hvor blev jeg glad og varm ved at se dette klip. 1000 tak for det, og alle de bedste ønsker for jer

    Svar

Læg en kommentar

%d bloggers like this: