Guide: Hårfjerning & silkebløde ben

Er du én af de kvinder der kæmper mod uønsket hårvækst, så følg med, når bryllupskanalen ser på alt om gør det selv hårfjerning, permanent hårfjerning, voks, laser og barbering. I en række artikler og TV-indslag, ser vi på silkebløde ben til brylluppet og ikke mindst bryllupsnatten.

? VIDEO: Joan Ørting giver tips til bryllupsnatten

Barbering med skraber

Barbering med barberskum og skraber er den mest anvendte metode til hårfjerning. Det er hurtigt og det er effektivt. Desværre holder barbering sjældent særlig længe, og de små stubbe vil hurtigt vokse ud, og forvandle de silkebløde ben til noget, der mest af alt minder om stikkelsbær-ben.

? VIDEO: Stine tester en udrensende Detox slankekur

Sådan får du det bedste resultat med skraberen

Sørg for at blødgøre dine ben med rigelige mængder af barberskum, lad skummen virke i minimum 2 minutter, før du skraber første gang. Første gang skal være med hårene, altså ned ad benet. Skrab kun én gang over hvert område. Skyld skum og hår væk med lunkent vand. Påfør igen barberskum, lad virke i 2 minutter og skrab nu mod hårene, igen kun én gang på hvert område. Nu skulle alle hårene gerne være væk. Alternativt, fjerner man de sidste hår med lidt skum og en forsigtig gentagelse. Har du problemer med røde knopper (omtales også som skægpæst), kan det være en hjælp at gnide benene ind i citronsaft, efter barberingen. Slut altid af med en god fugtighedscreme. Start evt. med et brusebad og afslut med barbering, så er huden ekstra blød og smidig.

? VIDEO: Kickstart din slankekur

Epilator smertefuld men effektiv

Har du problemer med hudirritation efter almindelig barbering, og kan du udholde smerte, så er en Epilator det helt rigtige for dig.  En eplikator er en maskine, med et rotorblad, der fjerner hele håret fra roden, ved at hive dem ud med dens mange små pincetter. Fordelene ved en eplikator er at hårene er meget bløde, når de vokser ud. Samtidig går der mellem 1 – 2 uger før behandlingen behøves gentaget. Ulemperne er helt klart, at det gør ualmindeligt ondt de første par gange. Jo mindre hår, der vokser ud, efter hver behandling, jo mindre smerte vil man efterhånden føle. Braun´s Silk-épil er tidligere kåret som bedste eplikator af Tænk&Test og er set til 799,95 kr på internettet. Der medfølger forskelligt ekstraudstyr til denne model, f.eks. en fryse-hanske, som kan bruges til at bedøve huden, før behandlingen påbegyndes.

? VIDEO: Perfekt hud til dit bryllup

Voks dig til silkebløde ben

Der findes adskillige former for voks, som kan bruges hjemme. Den første gang du anvender voks kan det føles lidt besværligt og du vil helt sikkert opleve at du løber tør for vokspapiret, derfor kan det være en rigtig god ide at købe nogle ekstra, før du går i gang. Voks til hårfjerning er en forholdsvis stiv masse, som bliver flydende, når den opvarmes. Voks opvarmes i vandbad, eller mikroovn, alt efter hvilken voks man har købt. Sværger man til voks, er det værd at investere i en voksvarmer, set på internettet fra ca. 400. kr. En voksvarmer sørger for at voksen har den helt rette temperatur.

Sådan bruger du voks

Opvarm voksen. Den må ikke være så varm at du brænder dig. Påfør voksen mod hårene, med en træspatel på et område, der ikke er større end et stykke vokspapir. læg vokspapiret på og gnid forsigtigt over papiret, til du er sikker på at voksen har fat. Din ene hånd bruges til at rive papiret af, mens den anden hånd holder igen på huden. Afriv papiret i ét hurtigt ryk mod hårene. Fortsæt på resten af området. har du ikke en voksvarmer, kan det være nødvendigt at opvarme voksen flere gange, før du er færdig. Det er selvfølgelig også muligt at få en professionel voksbehandling, hos en af landet mange skønhedsklinikker.

? VIDEO: Slanketips – lette maveøvelser

Permanent hårfjerning med laser

Er du træt af kampen mod hår på benene, under armene, bikinilinjen eller ustyrlige øjenbryn? Så er permanent hårfjerning en rigtig fornuftig løsning. Behandlingen er nærmest smertefri, og det eneste man mærker er små prik, som minder lidt om prik med spidsen af en blyant. Til gengæld må man påregne ca. 8-10 behandlinger, før man har opnået det ønskede resultat og så koster det fra ca. 1000 kr. pr. behandling. Prisen varierer alt efter hvor stort et område man ønsker behandlet. Behandlingen er effektiv og skulle der mod forventning udvokse hår, vil det være små og meget bløde dun. Man må dog forvente at skulle have 1 – 2 gentagende behandlinger efter 1 – 2 år. Husk altid at vælge en behandler/klinik, som du har tillid til. For at du skal opnå et effektivt resultat, er det vigtigt at udstyret er i orden og at laserhovedet udskiftes regelmæssigt!

? VIDEO: Få smukke, kunstige negle

Hvordan holder du dine ben silkebløde?

Bruger du skraber, eplikator, barberskum, balsam eller olie? Deltag i debatten og del dine bedste tips med andre kommende brude i vores bryllupsforum. Du er også velkommen til at skrive direkte til redaktionen på [email protected]