Bryllupskager tradition og inspiration

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Bryllupskage

Bryllupskager og traditioner

Bryllupskagen og særligt kageskæringen har en masse traditioner. Nogle har man bevaret og andre har man heldigvis afskaffet for år tilbage. Få nogle af historierne om bryllupskager, til dit bryllup

?SHOP: Køb eksklusiv kagekniv og kageknivsæt i Shoppen

Din bryllupskage

Traditionen med bryllupskage stammer ikke fra Danmark, men fra England, helt tilbage fra forrige århundrede. Sømændene sejlede ud på det åbne hav og skulle have en kage med. Denne kage skulle kunne holde sig, så konerne bagte kagerne med rosiner og andre tørrede frugter samt rom. Her kom de første plumkager til. Bryllupskagen symboliserede frugtbarhed og overflod, af gammel overtro skulle alle ved selskabet have et stykke bryllupskage, ellers var det et ondt varsel. Heldigvis er der sket en masse med bryllupskagen. I dag bygges en bryllupskage, for det meste op i højder og den dekoreres med marcipan, glasur, blomster og chokolade. Traditionerne har gennem årene været mange. En af de traditioner, man heldigvis har afskaffet, var at sende et stykke bryllupskage ud til alle de gæster, der havde sendt en gave til brudeparret, men ikke kunne deltage i selve bryllupsfesten. Mon ikke Post Danmark er glad for denne afskaffelse …?

?VIDEO: Få gode råd til valg af bryllupskager

Hjælp til bryllupskage

De fleste brudepar benytter ekspertisen fra en bager eller konditor, til fremstilling af deres bryllupskage. Der findes i Danmark utrolig mange dygtige konditorer, som kan fremstille de mest fantastiske bryllupskager. Nogle får måske en god veninde til at stå for produktionen, men pas på! Det er en vigtig kage og det er ikke nok at den smager godt; en bryllupskage skal også være flot, så gæsterne får en “wow” oplevelse. Hvis du selv vil prøve dig frem med din bryllupskage, kan du søge masser inspiration via div. bøger.

?SHOP: Her kan du få de flotteste kagefigurer til toppen af din bryllupskage

Bryllupskager i højderne

Der er uanede muligheder for smagsnuancer i kagen. Mange vælger en hindbærmousse eller anden frugtmousse sammen med en chokolade/nougatmousse. Faktisk kan du få den smag du ønsker, spørg din konditor til råd, for årstidens frugter er afgørende for din bryllupskage. Når du bestiller din bryllupskage hos din bager eller konditor er det en god idè at bestille en prøvesmagning, forventningerne til kagen er høje og det er ærgerligt at stå på sin bryllupsdag og ikke få indfriet denne forventning.

?ARTIKEL: Cupcakes hitter som bryllupskager

Hvornår nydes bryllupskagen

Før i tiden var det normalt at nyde sin bryllupskage efter brudevalsen og mange brudepar benytter da også stadig denne tradition, men faktisk er det en endnu bedre idé at spise brudekagen ved jeres reception. Dermed får jeres bryllupsgæster det fulde udbytte af kagen, det er ærgerligt at rejse sig fra bryllupsbordet mætte og spise en bryllupskage over midnat, man faktisk ikke har lyst til til.

?VIDEO: Vælg den perfekte Champagne til bryllupskagen

Champagne til bryllupskagen

Husk at du også kan købe eksklusive champagner på shoppen. Nyd champagnen til bryllupskagen, sammen med jeres bryllupsgæster, eller bare med din elskede på vej til bryllupsfotograf.

?SHOP: Bestil din champagne hér – vi har håndplukket de bedste champagner til bryllup

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Lækre velkomstdrink

Af Bryllupskanalen

Lækker forret til dit bryllup

Af Bryllupskanalen

Mad til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Vin til bryllup og fest

Af Bryllupskanalen

Valg af vin til dit bryllup afhænger af hvilken menu, I ønsker at servere for jeres gæster. Bryllupskanalen ser på hvordan man finder den rigtige vin, sammensætter en vinmenu og hvor meget jeres gæster drikker. Få et hurtigt overblik og inspiration til at vælge den rigtige vin til dit bryllup, med denne miniguide til valg af vin til din fest.

Lav din egen Champagne Mojito

Af Bryllupskanalen

Server den lækreste Champagne Mojito som velkomstdrinks til jeres bryllup. Champagne Mojito er en eksklusiv, frisk og velsmagende velkomstdrink, til et varmt sommerbryllup. Velkomstdrinks er den perfekte start på et vellykket bryllup. Hér får du én af årets mest trendy opskrifter, på den lækreste velkomstdrink med champagne.

Festlig Kagefigur til bryllupskagen

Af Bryllupskanalen

Kagefigure til din bryllupskage er nærmest en uundværlig del at dine bryllups accessories. Bryllupskanalen har set på det store udvalg af kagefigurer til bryllupskager. Vælg din favorit til toppen af bryllupskagen, så den vigtigste kage i dit liv, bliver fuldendt og perfekt.

Klar til Cupcakes

Af Bryllupskanalen

Eventyrlige cupcakes er en fantastisk måde at servere sin bryllupskage. Med de små søde kager er der uanede muligheder for toppings og designs. Cupcakes til dit bryllup er den nye bryllupskagetrend. Her kan du læse, hvad det er, der gør Cupcakes til den nye og trendy bryllupskage

Links

BROHOLM GODS

På Broholm Gods gør vi jeres drøm til virkelighed. Lad os danne rammen om den mest fantastiske, romantiske og eventyrlige bryllupsfest, som I og jeres gæster aldrig vil glemme. Vores topprofessionelle personale står klar til at give jer jeres livs oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Broholmsvej 32
5884 Gudme

Tlf. 62 25 10 55 | Besøg Website »

Restaurant Gisseløre

De bedste råvarer i hyggelige omgivelser. Restaurant Gisseløre tager imod selskaber op til 149 personer i samlet lokale, med udsigt over kalundborg fjord.

Radiovej 2
4400 Kalundborg

Tlf. 59 51 07 45 | Besøg Website »