Champagne – Valg af champagne til bryllup

Skrevet af Bryllupskanalen
Tags

Gode råd til valg af den rigtige “Champagne”

Champagne er utrolig festlig at servere til et bryllup. Er man ikke den store Champagne-kender, kan dette marked synes ganske uoverskueligt. Hvis ord som brut, sec og semi sec, er nye ord for dig, så kan Bryllupskanalen.tv, give dig gode råd.

?VIDEO: Vælg den rigtige champagne til dit bryllup


Champagne og mousserende vin

Lad os starte med at slå fast, ikke al “champagne” (vin med bobler) må kalde sig Champagne. Det er nemlig kun Champagne fra et nøje afgrænset område i Frankrig, der må bære denne eksklusive titel. Vine udenfor Champagne-området, må nøjes med at kalde sig noget andet. I Spanien hedder denne form for vin Cava, i Tyskland Sekt, i Italien Asti og Spumante. Selv om de ikke må kaldes “Champagne”, har de det tilfælles, at de alle er mousserende vine – også Champagne!  Mousserende vin er en speciel, gærdet vin med bobler. Champagne, produceres udelukkende på Chardonnay-druen, Blanc de blancs.

?SHOP: Køb den perfekte Champagne hér – vi har håndplukket de bedste

Er Champagne bedre end andre mousserende vine ?

Dette er et af de spørgsmål, der er svære at svare på, men generelt er svaret nej. Der er findes rigtig gode mousserende vine ude på markedet, som ikke sælges under navnet Champagne. For at finde den rigtige mouserende vin, skal du beslutte dig for, hvad den skal serveres bruges til. Er det til kransekage eller bryllupskage, kunne en Asti måske sagen, da en Asti Spumante er halv sød. Er penge ikke noget problem, er den klassiske Dom Perignon et sikkert hit hos de fleste – pris ca. 1050 kr. pr. flaske i butikkerne! Dom Perignon har mange små finesser og er ikke sød, men tør og bør derfor ikke serveres til kage og andre søde sager. Dom Perignon champagne fortjener den fulde opmærksomhed, og det vil være oplagt at nyde den, i tidsrummet fra, efter vielse til tidligt på aftenen, inden maden.

?VIDEO: Lækre velkomstdrinks med champagne

Brut : Tør

Sec: Sød

Demi-sec : Halv sød

Tal altid med “kokken” om hvilken Champagne eller mouserende vin, der kan anbefales til velkomst, bryllupsmenu og bryllupskage.

?VIDEO: Sådan laver du lækre kanapeer som serveres til champagne

Åbning af champagne

Flot ser det ud når en flaske champagne sables, men vi på det kraftigste advare mod denne form for åbning. Dels er trykket i champagne flasken, så stort at det faktisk er et dødbringende våben og hvis champagnen sables forkert eller ikke er kold nok, kan man i værste fald komme meget galt afsted. Derfor se vores indslag om hvordan en champagne flaske åbnes korrekt.

?VIDEO: Sådan åbner du en flaske champagne helt korrekt

OBS: Støder du på en “Fine Champagne”, har dette ikke noget at gøre med Champagne, men der imod en Cognac.

Se også vores indslag med Vin-ekspert Tim Vollerslev, der fortæller med om champagne og valg af de rigtige glas her

Se også denne fantastiske champagne

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere.

RELATERET INDHOLD

Video

Lækre velkomstdrink

Af Bryllupskanalen

Lækker forret til dit bryllup

Af Bryllupskanalen

Mad til bryllup

Af Bryllupskanalen

Artikler

Vin til bryllup og fest

Af Bryllupskanalen

Valg af vin til dit bryllup afhænger af hvilken menu, I ønsker at servere for jeres gæster. Bryllupskanalen ser på hvordan man finder den rigtige vin, sammensætter en vinmenu og hvor meget jeres gæster drikker. Få et hurtigt overblik og inspiration til at vælge den rigtige vin til dit bryllup, med denne miniguide til valg af vin til din fest.

Lav din egen Champagne Mojito

Af Bryllupskanalen

Server den lækreste Champagne Mojito som velkomstdrinks til jeres bryllup. Champagne Mojito er en eksklusiv, frisk og velsmagende velkomstdrink, til et varmt sommerbryllup. Velkomstdrinks er den perfekte start på et vellykket bryllup. Hér får du én af årets mest trendy opskrifter, på den lækreste velkomstdrink med champagne.

Festlig Kagefigur til bryllupskagen

Af Bryllupskanalen

Kagefigure til din bryllupskage er nærmest en uundværlig del at dine bryllups accessories. Bryllupskanalen har set på det store udvalg af kagefigurer til bryllupskager. Vælg din favorit til toppen af bryllupskagen, så den vigtigste kage i dit liv, bliver fuldendt og perfekt.

Klar til Cupcakes

Af Bryllupskanalen

Eventyrlige cupcakes er en fantastisk måde at servere sin bryllupskage. Med de små søde kager er der uanede muligheder for toppings og designs. Cupcakes til dit bryllup er den nye bryllupskagetrend. Her kan du læse, hvad det er, der gør Cupcakes til den nye og trendy bryllupskage

Links

BROHOLM GODS

På Broholm Gods gør vi jeres drøm til virkelighed. Lad os danne rammen om den mest fantastiske, romantiske og eventyrlige bryllupsfest, som I og jeres gæster aldrig vil glemme. Vores topprofessionelle personale står klar til at give jer jeres livs oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Broholmsvej 32
5884 Gudme

Tlf. 62 25 10 55 | Besøg Website »

Restaurant Gisseløre

De bedste råvarer i hyggelige omgivelser. Restaurant Gisseløre tager imod selskaber op til 149 personer i samlet lokale, med udsigt over kalundborg fjord.

Radiovej 2
4400 Kalundborg

Tlf. 59 51 07 45 | Besøg Website »